Erdoğan'dan binlerce çalışana müjde!

Erdoğan'dan binlerce çalışana müjde!
Bağcılarda bir hastane açılışına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin her konuda hızla geliştiğini vurgulayarak, "Avrupa ülkeleri bizim bakanlarımızın vatandaşlarımızla buluşmasını hazmedemiyorsa sebebi bu. ‘Bu kadar hızlı gitmeyin’. Bunu diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de gideceğiz" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar’da özel bir hastanenin açılışına katıldı. Törende konuşan Erdoğan, Türkiye’de geçmişte sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, "Bu devir artık kapandı. Şimdi istediğin eczaneden gider ilacını alırsın. Benim milletime yakışan bu onun için. Bizden önce bu millete yakışanı yapmadılar. Ne yazık ki bu milleti hep aşağıladılar" ifadelerini kullandı.

Sağlık sisteminde atılan adımları anlatan Erdoğan, "Arkanızda büyük bir şehir hastanesi daha yapılıyor. O da yine bu dönemin sağlıktaki önemli adımlarından bir tanesi. İçeri girdiğiniz an her şey orada bitecek. O da bin 500 yatak kapasiteli hastane olarak inşallah bitecek. Tüm bunlarla Türkiye bu yarışta dünyaya meydan okuyor. Avrupa ülkeleri bizim bakanlarımızın vatandaşlarımızla buluşmasını hazmedemiyorsa sebebi bu. ‘Bu kadar hızlı gitmeyin’. Bunu diyorlar. İsteseniz de istemeseniz de gideceğiz. Her şeyin inşallah en güzelini yapmaya gayret edeceğiz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkta doktor ve hemşire açığı sorunlarını da çözeceklerinin müjdesini vererek, "Bunlar bizim gündemimizde olan maddeler. Doktorda açığımızı biliyorum. 16 Nisan bunun için önemli. Bürokratik oligarşi önümüzü kesiyor. Diyorum ki hemşirelik liselerinden dahi mezun olanların önünü açmamız lazım. İki yıllık meslek yüksek okullarının önünü açmamız lazım. Onların önünü açtığımız andan itibarin 4 yıllıklarda da şu anda diyelim ki Amerika’da 4 yıllık hemşire aynı zamanda doktor yardımcısı olarak göre yapıyor, reçete yazma salahiyetleri var. Bunu biz niye yapmıyoruz. İşte düşünen tek beyin bunu paylaştığı zaman talimatı verdiği anda orada iş biter. Ama maalesef burada olduğu gibi bürokratik oligarşiye mahkum bir yönetim anlayışı olursa netice almak zorlaşır. Süreç şu anda hızla işliyor. 16 Nisan'daki kararımız bütün bu tıkanıklıkları aşmanın yolu olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.