Hülya Koçyiğit referandum için ne dedi?

Hülya Koçyiğit referandum için ne dedi?
Antalya'da düzenlenen programda konuşan ünlü oyuncu Hülya Koçyiğit referanduma ilişkin konuştu.

Sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit, referanduma ilişkin, "Şu anda tereddütte olan, yeteri kadar aydınlanmamış olan kesimlerin biraz daha ilgiyle o metni, ne gibi değişiklik yapıldığını niçin yapıldığını, bugünkü durumla mukayese ederek, elini vicdanına koyarak karar vermesi gerekiyor. Herhalde hepimiz öyle yapacağız." dedi.

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya temsilciliği tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antalya Kültür Merkezi'nde "Sosyal Yaşamda Kadın" konulu program düzenlendi.

KADEM Antalya Temsilcisi Zeynep Ayşe Taş moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide, ünlü sinema oyuncusu Hülya Koçyiğit konuşmacı olarak yer aldı.

Hiçbir zaman kadının erkekten daha güçlü olduğundan söz etmediklerini ifade eden Koçyiğit, kanunlar karşısında kadınların ve erkeklerin eşit olduğunu ancak bazı zihniyet nedenlerinden dolayı eşitliği kadınların doya doya yaşayamadığını dile getirdi.

EVLİLİĞİMİ 49, MESLEĞİMİ 54 SENEDİR YÜRÜTÜYORUM

Yönetici kadrolara kadınların yetiştirilmesi için politikalar üretmek gerektiğinin altını çizen Koçyiğit, "Silkelenip, kendimize gelip, hedeflerimizi belirlemeliyiz. Sivil toplum kuruluşları her zaman önemli itici güç oluyor. Devlet politikalarıyla bunun sağlamlaştırılması gerekiyor." dedi.

Koçyiğit, evliliğini 49, mesleğini ise 54 senedir yürüttüğünü, mesleğinin yanında topluma yürekten katkıda bulunmak için gönüllü bir vatandaş olduğunu anlattı.

ÜÇ GÜN GÖZLERİM GÖRMEDİ

Koçyiğit, kısıtlı bütçelerle film yapmak zorunda kaldıklarını, zamanı çok doğru değerlendirebilmek için saatlerce sette çalıştıklarını belirtti. Her gün sette olduklarını anlatan Koçyiğit, bir filmin seti için zindanlarda çalıştıklarını ve bunun ardından üç gün gözlerinin görmediğini söyledi.

GECE DÖNÜŞ SAATİM BELLİ DEĞİLDİ

Yoğun çalışmadan dolayı çocuğuna hep özlem duyduğunu ifade eden Koçyiğit, "Sabah evladımın yanağını okşayıp çıkıyordum, gece dönüş saatim belli değildi. Ciddi yoksulluk içinde çalıştık, içimde çocuğuma karşı hep burukluk vardı. Zaman içerisinde anladım ki annelik 24 saat beraber olmak değilmiş. Annelik beraber geçirebildiğin zamanı değerli kılabilmekmiş. Anne olarak değil ama anneanne olarak doyasıya yaşadım. Borcumu ödediğimi düşünüyorum." diye konuştu.

Koçyiğit, oynadığı her karakteri iliklerine kadar hissettiğini ve kendisini karakterdeki kadınların yerine koyduğunu vurgulayarak, şehirdeki kırsaldaki her kadını toplumun önünde göstermeye çalıştığını söyledi.

Sinema oyuncusu Koçyiğit, 15 Temmuz gecesi yaşananlara inanmak istemediğini, büyük şaşkınlık yaşadığını dile getirdi. O gece dehşete düştüğünü anlatan Koçyiğit, herkesin parti ayrımı yapmaksızın demokrasiye, vatana, bayrağa sahip çıkmak için sokaklara çıktığını söyledi.

TERÖRLE MÜCADELE

Daha önce akil insanlar heyetinde yer alan Koçyiğit, çözüm sürecine ilişkin kendisinin barış gönüllüsü olduğunu ancak görevlerinin zaman zaman yanlış aksettirildiğini anlattı. Görevlerinin kendi fikirlerini açıklamak, empoze etmek olmadığına dikkati çeken Koçyiğit, yanlış anlayan insanların buna muhalefet ve hakaret ettiğini, kendisini küçük düşürmeye çalıştığını dile getirdi.

Koçyiğit, "Devletin terörle mücadele konusunda büyük bir kararlığı var ama bugün alınan tedbir, bence askeri tedbirler. Yani güvenlikçi tedbirler. Güvenlikçi tedbirlerin sonu yok bence. Ben bugün de dün düşündüğüm gibi düşünüyorum. Er ya da geç uzlaşarak, barışarak, konuşarak... Çünkü bin yıldır bu topraklarda beraber yaşıyoruz. Birçok badireyi birlikte atlattık, bunu da atlatmamamız için bir sebep yok. Ama dış güçler diye de bir gerçek var." dedi.

REFERANDUM SÜRECİ

Koçyiğit, referandum sürecine ilişkin, şöyle konuştu:

"Ben de bir vatandaşım. Elbette ki 'hayır' diyen de, canı yürekten 'evet' diyen de hepimiz bilmeliyiz ki gerçekten vatanını seven, vatanı için daha iyisini talep eden insanlarız. Şu anda tereddütte olan, yeteri kadar aydınlanmamış olan kesimlerin biraz daha ilgiyle o metni, ne gibi değişiklik yapıldığını, niçin yapıldığını, bugünkü durumla mukayese ederek, elini vicdanına koyarak karar vermesi gerekiyor. Herhalde hepimiz öyle yapacağız."

Programa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Sanem Öztürk de katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.