Hollanda'ya bir tepki de Başbakan Yıldırım'dan

Hollanda'ya bir tepki de Başbakan Yıldırım'dan
Başbakan Binali Yıldırım, Hollanda'nın skandal kararıyla ilgili olarak ilk kez konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım Balıkesir mitinginde halka hitap etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin Hollanda tarafından iptal edilmesiyle ilgili " Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, bizim memleket sevdalısı gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan'da size bunun cevabını sandıkları doldurarak vereceklerdir." dedi.

Başbakan'ın konuşmasının satır başları:

- Bu sistem, bürokrasinin ve işlerin daha hızlı olması demek. Şimdi 'hayır'cılar kervanına Avrupa da katıldı. Almanya, arkasından Hollanda. Dikkat ederseniz, oraya gurbetçilerle buluşmaya giden bakanlarımıza yasak koyuyorlar, engel çıkarıyorlar.

- Ne kadar engel çıkarırsanız çıkarın, bizim memleket sevdalısı gurbetteki kardeşlerimiz 16 Nisan'da size bunun cevabını sandıkları doldurarak vereceklerdir.

- Biz Türkiye olarak sizin seçim işlerinize, iç siyasetinize karışmıyoruz ama görüyorum ki başta PKK terör sempatizanları, FETÖ'cüler olmak üzere ne kadar Türkiye'nin aleyhinde çalışan varsa, sizin için baş köşede yer buluyor. Bunu yapmayın. Buradan uyarıyorum, bunlar dostluğa, müttefikliğe sığmaz. Türkiye'nin düşmanlarına dostluk yapanlar, Türkiye'ye düşmanlık yapmış olurlar. Biz buradan bir kez daha diyoruz ki ey Avrupa, lütfen Türkiye'nin içişlerine, siyasetine burnunuzu sokmayın, taraf olmayın."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.