FETÖ’cü KOBİ’lere kredi davası

FETÖ’cü KOBİ’lere kredi davası
Fetullahçı Terör Örgütü’nün finans ayağını oluşturan işletmelere yönelik çalışmalar devam ediyor.

FETÖ için komisyon kuran KOSGEB, haksız yoldan verilen krediler için dava açtı. Verilen kredilerin geri alınacağını söyleyen KOSGEB Başkanı Recep Biçer, “Başlattığımız icra takipleri oldu” dedi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi (KOSGEB) Başkanı Recep Biçer, destek verilen işletmelerin Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilişkisinin olup olmadığını incelediklerini belirtti. Biçer, kredi kullandırılan KOBİ'lere yönelik güvenlik soruşturmalarını değerlendirirken, FETÖ'nün özel sektörde olduğu gibi Türkiye'deki kamu kuruluşlarını da negatif olarak derinden etkilediğini, öncelikle kurum içinde bu örgütle bağı olan kişileri hızla tasfiye ettiklerini söyledi. Biçer, işletmelerin FETÖ'ye ne kadar bulaştığını tespit etmenin gerekliliğine işaret etti.

İSTİHBARATLA ÇALIŞIYORUZ

Biçer, “Şayet, destek alırken her şey yasal ise bu işletmelere yasal zeminde ödeme yapıldıysa bir ihbar ile hareket etmemiz çok da mümkün değil. Mutlaka belge düzenine bakmak lazım. Hiç hak etmediği halde bu terör örgütü ile mensubiyeti veya irtibatı vesilesiyle geçerli olmadığı halde projesini geçerli kıldılarsa, komisyonu kendi adamlarından oluşturdular ve geçer not verdilerse, haksız yere destek ödedilerse bunların hepsi ayrı ayrı inceleniyor. Her ilden savcılık ve istihbarat teşkilatı buna yönelik ihbarları değerlendirerek bize mutlaka yazıyorlar. Müfettişlerimiz ve uzman personelimiz kanalıyla bunları mutlaka inceleyip kendilerine dönüyoruz. Onlar da bizim yazdığımız raporlara bağlı olarak konunun adli işlerini yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

İCRA TAKİPLERİ BAŞLATILDI

Kamu kurum ve kuruluşlarının bilgilerinden de istifade ettiklerini, söz konusu şirketlerle ilgili toplu sorgulama yaptırdıklarını dile getiren Biçer, kendilerine ulaşan bilgiler çerçevesinde bu firmaları derinlemesine incelemeye aldıklarını söyledi. Biçer, incelemede, şirketin FETÖ'ye bağlı bir dernekle ilişkisi, 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'daki hesap hareketleri gibi bir kaç noktayı değerlendirdiklerine dikkati çekerek, şöyle devam etti: “Haksız yoldan destek verilmişse, bunları geri almak için icra takibi başlatıyoruz, mutlaka savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu anlamda başlattığımız icra takipleri oldu.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.