Meral Akşaner, 15 Temmuz'u 2010'a bağladı

Meral Akşaner, 15 Temmuz'u 2010'a bağladı
MHP'deki muhalif isimlerden olan ve Başkanlık referandumunda Hayır için çalışma yürüten Meral Akşener, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin temel sebebinin 2010'daki anayasa değişikliği olduğunu savundu.

MHP genel başkan adaylarından Meral Akşener, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz darbe girişiminin temel sebebinin, 2010 yılındaki anayasa değişikliği olduğunu savunan Akşener, şunları kaydetti:

"Türkiye’mizin sahibi olduğu Keçi adasına Yunan Cumhurbaşkanının çıkmasına hükumet seyirci kalmıştır. Acilen gereği yapılmalıdır. Referandumda hayır diyen kimse olmasa, çıkan sonuç yüzde 100 evet olsa dahi bu sonucun meşruiyeti olmaz. 15 Temmuz kalkışmasının temel sebebi 2010 yılındaki Anayasa değişikliğidir. 15 Temmuz’da millet devleti sokaktan toplamıştır."

Meral Akşener ayrıca, 2010'daki anayasa değişikliği konusunda o dönem Meclis Başkanı AK Parti Mehmet Ali Şahin'i uyardığını ancak uyarılarının dikkate alınmadığını ileri sürdü. Akşener, o dönem il il gezip halkı değişikliğe hayır oyu vermeye çağırdığını da anlattı.

AK Parti ile o dönem adı "cemaat" olan Fethullah Gülen terör örgütünün desteklediği sözkonusu anayasa değişikliği 12 Eylül 2010'da referanduma sunulmuş ve yüzde 57 evet oyuyla kabul edilmişti.

Fethullahçıların, yürürlüğe giren bu anayasa değişikliği ile yargıda büyük ölçüde hakimiyeti ele geçirdiği anlaşılmıştı.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.