Bakan Çavuşoğlu: Hollanda elçisini hücreye atardık

Bakan Çavuşoğlu: Hollanda elçisini hücreye atardık
Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin yemeğinde konuştu.

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Sanayici ve İşadamları Derneğinin (ANSİAD), Akra Barut Oteli'nde düzenlediği yemekte Antalyalı iş adamlarıyla bir araya geldi.

Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, Hollanda ve Almanya ile yaşanan sorunlardan ülkelerin vatandaşlarını ayrı tuttuklarını, Hollanda ve Almanya vatandaşlarını dost olarak gördüklerini söyledi.

"VATANDAŞLARIMI SANA REHİN Mİ VERDİM.."

Bu kısıma dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "(Hollanda Başbakanı) 'Türklerle buluşamaz.' diyor. Şimdi ben vatandaşlarımı sana rehin mi verdim? Onlar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Olmasa da sana rehin değil, onlar Türk. Ne demek Türkiye Cumhuriyeti'nin Dışişleri Bakanı, oradaki Türklerle konuşamaz. Dikkat edin açıklamalarda 'bizim vatandaşımız onlar' diyor. Onlar Türkiye'deki seçimlerde oy kullanıyor, bizim de vatandaşımız. Biz onlara hep olumlu mesaj veriyoruz, 'Bu ülkeye entegre olun, dillerini öğrenin, katkı sağlayın...' diyoruz. Hiçbir mesajımızda, oradaki Türklere yönelik konuşmalarımızda o ülkelerin aleyhine bir şey söylemedik. Niye söyleyelim? Bizim derdimiz o değil, biz vatandaşlarımızla sohbet ediyoruz, dertlerini dinliyoruz, istekleri varsa karşılıyoruz."

"80 MİLYONUN ONURUNU ÇİĞNETEMEYİZ"

Her zaman diplomasiyi tercih ettiklerini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "Turizm sektörüyle bizi tehdit edecekler diye biz, 80 milyonun onurunu çiğnetemeyiz. Bu konuda da dik duruşumuzu gösteririz. Bu dengeyi çok iyi korumamız lazım." dedi.

Hiç kimseyi ticari olarak tehdit etmediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, sadece Almanya'nın geçen yıl Türkiye'ye 6 milyar avroluk otomobil sattığını dile getirdi.

"HOLLANDA ELÇİSİNİ KULAĞINDAN TUTUP HÜCREYE ATARDIK"

Çavuşoğlu, "Ticaret başka, iş adamlarının ne suçu var? Hollanda'daki iş adamlarının bir suçu yok ki. Hollanda'da şu anda aynı faşist çizgiye gelen partilerin, hükümetin, 'biraz daha Wilders'ten biraz daha oy alabilir miyim?' diye popülizm yaparak uyguladıkları kabul edilemez. Hak, demokrasi, özgürlükler adına kabul edilemez. Peki uluslararası hukuk, Viyana sözleşmesi... Eğer biz de Türkiye Cumhuriyeti olarak onlar gibi hukuksuzluğa düşseydik, karşılıklılık esası gütseydik, o gece Hollanda'nın Maslahatgüzarını Bakanlığa çağırıp, kulağından tutup hücreye atardık." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.