Bakan Kaya BM'de haykırdı: Vahşiler...

Bakan Kaya BM'de haykırdı: Vahşiler...
Rotterdam'da insanlık dışı bir muameleye maruz kalan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Hollanda'ya çok sert ifadelerle tepki gösterdi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, BM'de yaptığı konuşmada "Hollanda, demokrasinin temel değerlerini gözardı ederek, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kadın bakanına, temsil ettiği ülkenin konsolosluğuna girme izni vermedi. İfade, toplanma ve hareket özgürlüğümüz en vahşi, baskıcı ve sert şekilde ihlal edildi. Bu davranış 2017 yılında hala kadın hakları ve özgürlüğü konusunda Avrupa'nın ortasında bile ciddi sorunlar yaşadığımızı ortaya koyuyor." dedi.

Bakan Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

"ARACIMI KUŞATTILAR, ATEŞ EMRİ VERDİLER"

Hollanda, diplomatik dokunulmazlığı olan kadın bakanın ifade ve hareket özgürlüğünü kısıtlayarak çok sayıda Avrupa ve BM anlaşmalarını ihlal etti. Aracımı kuşatan özel ekibe ateş emri verildi. Beni karşılamak için toplanan vatandaşlarımız polis köpekleri ve atlarla insanlık dışı muameleye maruz kaldı. Ülkem ve tüm kadınlar adına bu ırkçı ve yabancı düşmanı davranışı kınıyorum. Dünya bu korkunç ihlale karşı sessiz kalmamalı.

"BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINI KINIYORUZ"

Avrupa Adalet Divanı'nın işverenlere, çalışanlarına başörtüsü yasağı uygulama izni verme kararını kınıyoruz. Bu karar aşırılıkçıların elini güçlendirmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.