Başbakan Yıldırım'dan Hollanda seçimleriyle ilgili ilk yorum

Başbakan Yıldırım'dan Hollanda seçimleriyle ilgili ilk yorum
Başbakan Yıldırım, Hollanda'daki seçimler için, "Bakın Hollanda'ya, Türkiye ayar verdi. Irkçılığı bir müddet daha Avrupa'da frenledi" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 16 Nisan'da yapılacak referandum çalışmaları kapsamında Çankırı mitinginde konuştu. Konuşmasında Avrupa'yı sert bir dille eleştiren başbakan, Hollanda'daki seçim sonuçları içinse "Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye gibi yapıyor. Bakın Hollanda'ya, Türkiye ayar verdi. Irkçılığı bir müddet daha Avrupa'da frenledi. Bu düşmanca politikalar, sizi doğru bir sonuca götürmez. Bu yapılanları bir kenara yazdık. Gerekli karşılık verildi. 16 Nisan'da vereceğiniz Avrupa için en iyi cevap olsun. " ifadelerini kullandı.

İşte o konuşmadan satır başları:

"Size Cumhurbaşkanımızın selamını getirdim. Halk oylamasında Çankırı, bir destan yazdı. Cumhurbaşkanını halk seçsin dedi, yüzde 81.5 destek verdiniz. Allah sizden razı olsun.Çankırılılar 15 Temmuz gecesi bu meydanı doldurup darbecilere geçit vermedi. Türkiye'ye, Cumhurbaşkanı'na, Hükümetine sahip çıktınız ve bu ülkeyi alçak FETÖ hainlerine teslim etmediniz. Bu topraklarda yetişen 9 yiğit evladımızı o gece şehit verdik. Onların hepsi Çankırı'nın iftiharıdır

TERÖR YUVALARINI BAŞLARINA YIKACAĞIZ

Çankırı bizim 15 Temmuz karargahımızdır. O gece siz bu meydandaydınız ben de hemen yakında Ilgaz'daydım. FETÖ, PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerine karşı sizden aldığımız güçle amansız mücadele veriyoruz, FETÖ'nün inine girdik, kaçacak yer arıyorlar. Terörle mücadele kararlılığımız tamdır. İster içeride, ister dışarıda tüm terör yuvalarını bulup, teröristlerin başına geçireceğiz. Birileri teröristlerle iş tutabilir. Ama Türkiye Cumhuriyeti terörle iş tutmayacak kadar büyük bir devlettir. 

AVRUPA'NIN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜK

Bazıları demokrasi diyor ama onların gerçek yüzünü son bir haftada gördük. mesele Türkiye olunca bir haftada nasıl diktatörleştiklerini hepimiz gördük. Oralarda hayır demek serbest, evet demek yasak. Bunların insan haklarından anladıkları bu kadar. Ey Hollanda, Almanya özgürlükçü görünüp yasak uygulamak size yakışıyor mu? Teröristleri koruyup, kollayacaksınız, bakanlarımız geldiğinde de yolunu kesip, konuşturmayacaksınız. Soydaşlarımızın üzerine de atlarınızla, itlerinizle yürüyeceksiniz. Bu zorbalık, yasakçı zihniyet Avrupa için kara bir lekedir.

HOLLANDA SEÇİMLERİNE TÜRKİYE AYAR VERDİ

Artık Avrupa bile siyasetini Türkiye gibi yapıyor. Bakın Hollanda'ya, Türkiye ayar verdi. Irkçılığı bir müddet daha Avrupa'da frenledi. Bu düşmanca politikalar, sizi doğru bir sonuca götürmez. Bu yapılanları bir kenara yazdık. Gerekli karşılık verildi. 16 Nisan'da vereceğiniz Avrupa için en iyi cevap olsun. 

KILIÇDARĞLU ANAYASA DEĞİŞİKLİK METNİNİ TERSİNDEN OKUMUŞ

Kılıçdaroğlu, sazı almış eline aklına geleni söylüyor. Ama söylediklerinin hiçbiri işe yaramaz. Kılıçdaroğlu anayasa değişiklik teklifini tersinden okumuş, bizim anlatmaya çalışıp da anlatmadığımızı Kemal Bey en iyi şekilde bir radyo programında anlattı. Yüzde 30 oy alan hükümet kurmak için diğer partilerle yalvaracak, dil dökecek, zor bela hükümet kuracak, iki ay sonrada birbirlerine girecekler. İşte bu sistemde yüzde 50'nin altında oy alırsa hükümet kurulmuyor. Mutlaka sandığa giden vatandaşın yarısından bir fazlası evet demesi lazım. İki tane sandık önünüze gelecek, birinde milletvekillerini birinde cumhurbaşkanını seçeceksiniz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum