550 vekil fazla diyen Kılıçdaroğlu'na ters köşe

550 vekil fazla diyen Kılıçdaroğlu'na ters köşe
AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan milletvekili sayısının 600'e çıkarılmasıyla ilgili "550 vekil bile fazla" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na önemli bir hatırlatma geldi.

Bülent Turan, "95 yılında 450 vekili 550'ye çıkaran CHP'nin kendisi. Kılıçdaroğlu bunları bilmiyor mu?" dedi. 

Habertürk'te gündeme ve referanduma ilişkin soruları cevaplayan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "550 milletvekili bile fazla"sözlerini eleştirdi.

Turan, "Bugün sabah 550 milletvekili bile fazla diyen Kılıçdaroğlu'nun partisi bundan 20 sene önce 450 vekil sayısını 550'ye çıkaran parti" diyerek, Kılıçdaroğlu'nun "israf"sözlerine de şöyle cevap verdi: "Eğer bu israfsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi partili vekilinin 2 milyona yakın bir yıllık telefon faturasını ödemesi lazım. Siz telefon faturasına laf etmeyeceksiniz bu 50 vekile laf edeceksiniz".

bulent-turan-dan-flas-baskanlik-aciklamasi_1cb3a7930c0c5a0cc20544b8d4e4a893e.jpg

550 VEKİL FAZLA DİYEN KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'ın açıklamaları şöyle:

"Türkiye'de muhalefet AK Parti'nin dediğinin tersini yapmak olarak algılanmış. Kılıçdaroğlu 550 vekil bile fazla dedi. Oysa 90'lı yıllarda Doğru Yol Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi koalisyonu var. 450 vekili 550'ye çıkaran CHP'nin kendisi. Bunları bilmiyor mu yoksa bilerek gaf mı yapıyor bilemiyorum. Ama bugün sabah 550 milletvekili bile fazla diyen Kılıçdaroğlu'nun partisi bundan 20 sene önce 450 vekil sayısını 550'ye çıkaran parti. Biz bunları ezbere yapmıyoruz. Uluslararası komisyonlar, nüfusun artması, Avrupa Birliği ile olan çalışmalarımızı göz önünde bulundurarak 600 vekile çıksın diyoruz. Kaldı ki Türkiye artık eski Türkiye değil. Meclis'teki vekil sayısının 50 kişi artmasına israf olarak bakılırsa bu doğru olmaz. Eğer bu israfsa Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendi partili vekilinin 2 milyona yakın bir yıllık telefon faturasını ödemesi lazım. Siz telefon faturasına laf etmeyeceksiniz bu 50 vekile laf edeceksiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.