Gökçek'ten bomba Bahçeli çıkışı

Gökçek'ten bomba Bahçeli çıkışı
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "İnşallah MHP ve AK Parti seçimlere de birlikte girer" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Habertürk TV Genel Müdürü Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı. "Ben Sayın Bahçeli'nin inşallah, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olmasını, özellikle milli birlik açısından çok önemsiyorum. Hatırlar mısınız? Sizde de söyledim. İnşallah MHP ve AK Parti seçimlere de birlikte girerler. Birlikte yürürler. Olmaması için bir neden yok." diyen Gökçek, 16 Nisan'daki referandum için de iddialı açıklamalarda bulundu.

İşte Gökçek'in açıklamalarından satırbaşları;

"BAHÇELİ'NİN BAŞKAN YARDIMCISI OLMASINI MİLLİ BİRLİK AÇISINDAN ÖNEMSİYORUM"

("Bahçeli'nin Evet demesi siyasi bir risk değil mi?" sorusu üzerine) Elbette siyasi bir risk. Netice itibarıyla (cumhurbaşkanı adaylığı durumunda) milletvekili olmasını engelleyen hiçbir şey yok. Onun ardından başkan yardımcısı olmasını engelleyen hiçbir durum yok. Başkan yardımcısı olması için de milletvekilliğini bırakması gerekiyor.

("Bahçeli'yi başkan yardımcısı olarak görmek istediğinizle alakalı bir durum olabilir mi?" sorusu üzerine) Kaideyi soruyorsunuz. Kaideyi söylüyorum. Zaten ilk başta ben söyledim. Dikkat ederseniz, ben Sayın Bahçeli'nin inşallah, Sayın Cumhurbaşkanı'nın yardımcısı olmasını, özellikle milli birlik açısından çok önemsiyorum. Hatırlar mısınız? Sizde de söyledim. İnşallah MHP ve AK Parti seçimlere de birlikte girerler. Birlikte yürürler. Olmaması için bir neden yok. Her zaman işbirliğinin olması lazım. Tekrar söylüyorum partimin içerisinde nüans farklarımın olduğu bazı arkadaşlarım var. Sayın Bahçeli ile bir arada olsak, bazı nüanslarda farklı olsak ne olacak? Dikkat edin milli meselelerde ve en önemli meselelerde aynı düşünüyoruz.

"HAYIR ÇIKAR DİYENLERLE İDDİAYA GİRERİM"

"Ben şöyle bir hava sezinliyorum, 'Evet' deyip de 'Hayır'a dönen hiç kimseyi görmedim. Ama 'Hayır' deyip de 'Evet'e dönenleri çok gördüm. Benim arzum 60'ı geçmek. Biz Ankara'da 56'yı geçtik. Hayırcılara çağrıda bulunuyorum. 'Kesin Hayır çıkar' diyen kim varsa gelsinler iddiaya girelim diyorum. Nesine isterlerse. Ankara genelde Türkiye'nin ya bir puan altı ya bir puan üstü olur. Ama ben Hayırcıların kırmış oldukları potlar arttıkça Evet oylarının artacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.