Soylu: Canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın

Soylu: Canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil'deki teröristlere "anayasasıyla kafanızı yoracağınıza canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terörle mücadelede kararlı olduklarına vurgu yaparak, “Kandil’dekilere sesleniyorum, siz Türkiye’nin anayasasıyla kafanızı yoracağınıza canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın” dedi.

Bazı açılış ve toplantılara katılmak üzere Van’a gelen Bakan Süleyman Soylu, Erciş’te AK Parti seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdikten sonra Edremit ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi. Burada konuşan Soylu, terörle kararlı bir şekilde mücadele ettiklerini ve bundan asla geri dönüş yapmayacaklarını söyledi. “Kandil’dekilere sesleniyorum, siz Türkiye’nin anayasasıyla kafanızı yoracağınıza canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın. Orada it gibi ulumayı bırakın, milletin başına yıllardır sardığınız alçak ayrılık tohumlarının bedelini nasıl ödeyeceksiniz? Sıçan gibi nereye kaçacaksınız, canınızı nasıl kurtaracaksınız, ona bakın. Yıllardan beri bu ülkenin üzerinde, ensesinde boza pişirmeye çalıştılar” dedi.

“KANDİL’DEN GÖREV VERİLEN ADAM YÖNETMİŞ”

7 Haziran seçimlerine Van’da musluklarda akıtılan kanlarla, okullara gönderilen adamlarla ailelerin çocukları üzerinden tehdit edildiğini söyleyen Soylu, şöyle konuştu:

"Bu ülkede 13 yaşındaki kız çocuklarını annelerinin kucağından alarak zorla dağa götürenlerden hesap sormazsam alçağım ve namerdim. O çocuğun yeri anne ve babasının yanıdır, okuldur. Ülkeye huzuru, birliği, beraberliği getirebiliriz. Milletten nasıl oy aldıklarını iyi biliyoruz. ‘Bir daha silaha el uzatmayacağız’ dediler. ‘Hizmet getireceğiz, bunu şunu yapacağız’ dediler. Bir belediye başkanı düşünün ki Mart 2014’ten itibaren 550 gün şehrine uğramamış. Buna hesap sormazsak nasıl hükümetiz. Nasıl milletin hukukunu koruyacağız. Kim yönetmiş, Kandil’den görev verilen adam yönetmiş. Millet Kandil’deki adamı mı yoksa oraya ismi yazılanı mı seçti? Soyup soğana çevirdiler, belediyelerden dağa para gönderdiler. Çalışanların alnının terini kestiler. Arabalarıyla silah, mühimmat taşıdılar. Ne yapmalıydık. Devam edin mi demeliydik? Bu ülkede bir tek milletin ve milli iradenin borusu öter. Biz onun gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz."

“ÖZERKLİK İLAN EDECEKTİN, ET BAKALIM”

Hükümet olarak sadece bina, hastane, üniversite yapmadıklarını, insanların gönüllerini birleştirdiklerini belirten Bakan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Özerklik ilan edecektin, et bakalım. Nusaybin, Cizre orada duruyor. Bir tarafta terör örgütü, bir tarafta da milleti, yaptığı işi bilmeyen bir ana muhalefet partisi var. Bunlar ülkeyi kaosa, uçuruma götürürler. Neden gelmiyorlar bölgeye. Kürt kardeşlerimin derdini dinlemekle ilgili bir sorunun yok mu senin? Yok. Çünkü senin eline pusulayı vermişler. ’Ona göre hareket et’ diyorlar. Köprüye karşı çıktılar. Bunlar ikinci köprüye de karşı çıktılar. Özal, ’İstanbul’a bir köprü daha lazım’ dedi. ’Kaynağı nereden bulacaksın’ diye soranlara ’birinci köprüyü satacağım onun parasıyla ikinci köprüyü yapacağım’ dedi. Dediği gibi yaptı ve köprüyü satarak ikinci köprüyü yaptı. Şimdi birinci köprü de, ikinci köprü de devletin. Kıyameti kopardılar. ‘Köprüyü yapamazsınız’ dediler Gezi olayları sırasında. Çünkü bu Asya ile Avrupa’yı demiryoluyla birbirine bağlayan bir köprüdür. Bunu istemediler."

“ATACAĞINIZ HER OY TERÖRÜN TASFİYESİ DEMEKTİR”

AK Parti olarak oy oranlarını yüzde 34’ten 51’e çıkardıklarını ve bunu hizmet yaparak gerçekleştirdiklerini belirten Soylu, ana muhalefetin 2019’da bu sistemle beraber Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında kaybettiklerinde, arkalarında teneke takılarak gönderileceklerini dile getirdi. Konuşmalarında Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine de değinen Soylu, “Büyük bir ülke olmaya talibiz. Güçlü meclis olacak. Kanun çıkaracak. Darbe olmayacağı için, koalisyon olur mu olmaz mı denmeyeceği için yoluna 5 yıl devam edecek. Geleceğe ait bu gri havadan ülkeyi çıkararak güneşli günlere doğru gitmesini sağlayacak bu değişikliği hayata geçirmemiz gerekiyor. ‘Gençler milletvekili olmasın’ diyorlar. Çanakkale’de, Kurtuluş Savaşı’nda, 15 Temmuz’da şehit olsun ama mecliste olmasın diyorlar. Bu ülkede yıllarca başörtülüler temsil edilmedi, kaybeden millet oldu. Orası milletin meclisidir. Orada herkes kendini görmelidir. Gençlerin mecliste olması, 18 madde içinde Türkiye için en avantajlı maddelerden biridir. AB son demlerini yaşıyor. Biz de 300 yıldır ilk kez yükselme dönemindeyiz. 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkan bir ülkeyiz. Bu sistem 21. asrın başında bizde olsa 25 bin dolara yükselmiştik. Eğer biz bunu gerçekleştirmek istiyorsak, bunu Recep Tayyip Erdoğan’la yapabiliriz. Başka kimseyle yapamayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu sistemi oturtur, nasıl yürüyeceğini millete gösterir, sonra sistem devam eder. Atacağınız her oy terörün tasfiyesi demektir. Birliğin ve beraberliğin göstergesidir" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.