Şimşek'ten ÖTV indirimi ile ilgili önemli mesaj

Şimşek'ten ÖTV indirimi ile ilgili önemli mesaj
Beyaz eşyada uygulanan ÖTV indirimi ile ilgili Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten önemli bir açıklama geldi.

Şimşek, beyaz eşyada uygulanan ÖTV indiriminin 30 Nisan'dan sonra da devam edebileceği mesajını verdi.

Beyaz eşyada uygulanan yüzde 6.7 oranındaki Özel Tüketim Vergisi, Resmi Gazete'nin 3 Şubat sayısında yayımlanan konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararına göre 30 Nisan'a kadar sıfırlanmıştı.

Yapılan uygulama beyaz eşya pazarında ciddi bir canlanma sağlarken, satışları yüzde 30'u aşan oranlarda artış gösterdi.

BEYAZ EŞYADA ÖTV İNDİRİMİNE UZATMA SİNYALİ

Hükümet şimdi, 30 Nisan'da sona erecek olan bu uygulamayı biraz daha uzatmaya hazırlanıyor. Uzatma ile ilgili ilk sinyal önce Maliye Bakanı Naci ağbal'dan geldi. Ağbal, dün yaptığı açıklamada, ÖTV indiriminin son tarihi olan 30 Nisan'ın uzatılabileceğini de söyleyerek "Şu anda ekonomiye en fazla desteği maliye politikası veriyor" dedi.

Bugün ise Maliye Bakanı'nın açıklamalarına paralel bir açıklama Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'ten geldi. A Haber yayınına katılan Bakan Şimşek, şu ifadeleri kullandı:

"Maliye Bakanı Naci Ağbal süreyi uzatabilmek için sinyaller vermişti. Eğer ekonomiye ilave destek gerekiyorsa böyle kararlar verebiliriz ama ekonomide bir toparlanma var. Referandumun yarattığı kısa süreli bir belirsizlik olsa da, kısa süreli tekrar uzatılması yeniden değerlendirilebilir."

"BEKLENENDEN İYİ BÜYÜDÜK"

5 Temmuz hain darbe girişimine rağmen Türkiye'nin ekonomisinin hızlıca toparlandığını söyleyen Bakan Şimşek, büyümedeki esas sıçramanın 16 Nisan'dan sonra olacağını belirtti.

Mehmet Şimşek, şunları söyledi; "2016 yılında beklenenden çok daha iyi büyüdü Türkiye ekonomisi. 2016 yılında Türkiye ekonomisi çok büyük şoklarla karşı karşıya kaldı. Her şeyden önce hain darbe girişimi oldu. Geçmişte darbelerin olduğu dönemlerde ekonomi 3-5 yıl toparlanamıyor. Yatırımlardaki artış çok önemli. Toparlanma çok hızlı oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.