Bakan rakam verdi! 10 milyar TL yatırım!

Bakan rakam verdi! 10 milyar TL yatırım!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki çalışmalarla ilgili detayları paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde terörden zarar gören bölgelerde yapılan çalışmaları anlattı.

10 MİLYAR TL'NİN ÜZERİNDE YATIRIM

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde 10 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldığını belirten Özhaseki, bölgede yeniden yükselen güneşin yüzleri güldürdüğünü ifade ederek, “Anadolu’nun mübarek topraklarını geçilmez yapan o büyük ruh, bugün Güneydoğu’da bin yıllık kardeşliğini kutluyor. Horonla büyüyen halay, zılgıtla yükselen harmandalı, Sur ile kucaklaşan Ankara Kalesi var oldukça, bu kardeşliği ve birliği kimsenin yıkmaya gücü yetmeyecektir” dedi.

Diyarbakır’da bugün halka seslenecek olan Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan terör saldırıları sonucu kullanılamaz hale gelen 30 bin konut ve yerleşim merkezlerinde yapılan çalışmaların detaylarını paylaştı.

PKK'YI BÖLGEDEN SÜPÜRDÜK

“Bölücü terör örgütü PKK, kanlı, vahşi ve kirli yüzünü Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da pek çok yerleşim merkezinde açtığı çukurlarla, tuzakladığı bombalarla masum halkımızın canını hiçe sayarak 30 binden fazla konutu, binlerce işyerini, kamu binalarını, sosyal yaşam alanlarını kullanılamaz hale getirmişti” diyen Özhaseki, emniyet güçlerinin yürüttüğü başarılı operasyonlar sonucu teröristlerin etkisiz hale getirilerek bölgeden süpürüldüğünü belirtti.

30 MİLYON TL YATIRIM

“Devletin kudretli eli nasıl ki bölgedeki teröristlerin üzerine şiddetli bir şekilde indiyse, şimdi de devletin şefkatli eli oradaki halkımızın yaralarını sarmak için uzandı” diyen Özhaseki şunları söyledi:

“Terör saldırılarından en çok etkilenen Diyarbakır Sur’da 1 milyar 960 milyon, Şırnak merkezde 1 milyar 402 milyon 300 bin, Silopi’de 653 milyon 300 bin, İdil’de 457 milyon 600 bin, Cizre’de 1 milyar 430 milyon, Yüksekova’da 2 milyar 457 milyon, Nusaybin’de 1 milyar 787 milyon tutarında bir yatırımı hayata geçirdik. Evleri kullanılmaz halde olan 5 bin 442 vatandaşımız için de yeni evlerine geçinceye kadar toplam 30 milyon liranın üzerinde bir kira yardımı yaptık.”

1 YIL İÇİNDE TESLİM

Bölgenin genelinde toplam 36 bin konut inşa edildiğinin altını çizen Özhaseki, kısa süre sonra konutların teslimine başlanacağının müjdesini de verdi. “Sur haricindeki 6 yerleşim yerinde 1 yıl içinde, Sur’da ise 2 yıl içinde çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz” diyen Özhaseki, bölgeye sadece yeni konutlar yapılmadığını, bunun yanında sosyal donatı alanlarıyla, cadde ve sokak sağlıklaştırmalarıyla, ibadethaneleri, restorasyonlarıyla, yepyeni şehirler inşa edildiğini ifade etti. 

MİLLİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.