Milli Gazete'den BES'e tepki: Faize bulaşmayan kalmayacak.

Milli Gazete'den BES'e tepki: Faize bulaşmayan kalmayacak.
4 milyon kişinin eksik maaş alacağı zorunlu emeklilik sistemine Milli Gazete tepki gösterdi. Sistemden iki ay sonra çıkmanın mümkün olduğunu ancak bu sürede faize bulaşmayanın kalmayacağını duyurdu. İşte o haber..

Bugün, 4 milyon kişi eksik maaş alacak... Zorunlu emeklilik sisteminden iki ay sonra çıkmak mümkün olsa da bu süre zarfında zorla faize bulaşmayan kalmayacak!

Türkiye genelindeki 45 yaş altındaki memurlar ve 250 ile bin arası çalışanı bulunan özel sektör firmaları, bugünden itibaren otomatik olarak BES’edahil edildi. Böylelikle yaklaşık 4 milyon kişi de, 1 Ocak’tan itibaren BES’e katılan 6.7 milyon kişi gibi “yüzde 3” eksik maaş alacak. İsteyen 2 ay sonra sistemden çıkabilecek.
 
Ülke genelinde tasarrufların artırılması amacıyla 1 Ocak’ta başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi’ne 45 yaş altındaki çalışanlar kademeli olarak katılacak. Sisteme yıl başında bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör firmaları dahil olurken, bugünden itibaren de 45 yaş altı memurlar ve 250 ile bin arası çalışanı bulunan firmalar BES’te yerini aldı.  

KAZANCIN YÜZDE 3’Ü..

Böylece yaklaşık 2.5 milyonu memur, 1.5 milyonu özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 4 milyon kişiden otomatik olarak, prime esas kazancın yüzde 3’üne karşılık gelen tutarda BES kesintisi yapılacak. Söz konusu birikim sistemine dahil olan çalışanlara 2 aylık cayma süresi tanınacak. 

6.7 MİLYON KATILIMCI 56.7 MİLYAR TL FON!

Öte yandan Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, 17 Mart itibarıyla sisteme otomatik katılan çalışan sayısı 727 bin 55’i bulurken, çalışanların fon tutarı da 109 milyon 175 bin 486 lira olarak hesaplandı. Aynı tarih itibarıyla BES’teki toplam katılımcı sayısı 6.7 milyonu aşarken, katılımcıların fon tutarı 56.7 milyar, devlet katkısı fon tutarı da 7.9 milyar lira olarak kayıtlara geçti. 

FAiZE BULAŞMAYAN KALMAYACAK!

İnsanları sömürme üzerine kurulu bir düzenin temsilcisi olan bankalar, bu kez “zorla” her bütçenin içine sızma peşinde.
 
Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) adı altında bankaların yıllardır isteğe bağlı hazırladığı “emeklilik” paketi şimdi zorunlu hale getirildi! Çalışanların kazancı üzerinden kâr güden ve herkesi faize bulaştırmak için elini ovuşturan bankalar, şimdi de hayatında bankanın kapısından girmeyen insanların bile kazancına göz dikti. 

“ZORUNLU KATILIM”LA MAAŞLARIN YÜZDE 3’Ü EMEKLİLİK ŞİRKETLERİNE YATACAK!

2000’li yıllara kadar Müslümanlar için bir utanç vesilesi olan bankaların son on beş yılda neredeyse girmediği ev kalmadı. 
Ülke genelinde tasarrufların artırılması amacıyla 1 Ocak’ta başlayan Bireysel emeklilik Sistemine (BES) 45 yaş altındaki çalışanlar kademeli olarak katılacak. Sisteme yıl başında bin ve üzeri çalışanı olan özel sektör firmaları dahil olurken, bugünden itibaren de 45 yaş altı memurlar ve 250 ile bin arası çalışanı bulunan firmalar BES’te yerini aldı. Böylece yaklaşık 2.5 milyonu memur, 1.5 milyonu özel sektör çalışanı olmak üzere toplam 4 milyon kişiden otomatik olarak, prime esas kazancın yüzde 3’üne karşılık gelen tutarda BES kesintisi yapılacak.
Söz konusu birikim sistemine dahil olan çalışanlara 2 aylık cayma süresi tanınacak. 

6.7 MİLYON KATILIMCI 56.7 MİLYAR TL FON!

Özel sektörden 100-250 çalışanı olanlar da 1 Temmuz 2017’de sisteme geçiş yapacak. Bu sayede yaklaşık 1.5 milyon özel sektör çalışanı da sistemde yerini alacak. Mahalli idareler ve KİT’ler ise 1 Ocak 2018’den itibaren sisteme dahil olacak. Özel sektörde faaliyet gösteren 5-10 çalışanı olanlar 1 Ocak 2018’den, 10-50 çalışanı bulunanlar da 1 Temmuz 2018’den itibaren sisteme girecek. Çalışan sayısı 5’ten az olan özel sektör ise kapsamda yer almıyor. 
 
Öte yandan Emeklilik Gözetim Merkezi (EGM) verilerine göre, 17 Mart itibarıyla sisteme otomatik katılan çalışan sayısı 727 bin 55’i bulurken, çalışanların fon tutarı da 109 milyon 175 bin 486 lira olarak hesaplandı.
Aynı tarih itibarıyla BES’teki toplam katılımcı sayısı 6.7 milyonu aşarken, katılımcıların fon tutarı 56.7 milyar, devlet katkısı fon tutarı da 7.9 milyar lira olarak kayıtlara geçti.

Mili Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.