Barzani'ye rest: Asla izin verilmeyecek!

Barzani'ye rest: Asla izin verilmeyecek!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili açıklamasına sert tepki gösterdi.

Kuzey Irak Bölgesel Yönetim Başkanı Mesut Barzani'nin Ankara ve İstanbul ziyaretlerinde, havalimanlarına bölgesel Kürt yönetiminin göndere çekilmesi üzerine başlayan tartışma henüz sona ermeden,  Kerkük'teki resmi binalara Kürdistan bayrağı çekilmiş, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, yakın bir zamanda bağımsızlık referandumu düzenleyeceklerini açıklamıştı. Bugün Sakarya'da halka hitap eden Devlet Bahçeli'nin gündeminde yaşanan bu gelişmeler vardı. Kerkük'ün bir Türk şehri olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, "Kerkük şuanda baskı ve dayatma ile kültürel haklarından kopartılmak istenmektedir. Kerkük'ün Türk kimliğini silmek için küstah bir rekabet sergileniyor. Sakarya'dan muhattaplarımı uyarıyorum. Kerkük pırıl pırıl bir Türk şehridir." ifadelerini kullandı.

devlet_bahceli_konusuyor_1491034871_3416.jpg

Barzani'nin Türkiye'ye asla dost olmayacağını belirten Bahçeli şunları söyledi;

"Barzani bize asla dost değil, olsa olsa üstüne basıp geçeceğimiz post olacaktır. Bağımsız Kürdistan yıkım demektir. Değil Barzani, torunları bile böyle bir zillete şahitlik edemeyecektir. Türkiye milleti Kürdistan'a izin vermeyecektir. Kürdistan hayali kuranlar, bölünme rüyası kuranlar perişan olacaklar. Bundan kaçış yok. Bir evet'e Kerkük'ün satıldığını söyleyen döneklere 16 Nisan'da Türk milleti haddini bildirecektir." 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları:

"Bu meydana teşrif ederek ellerinde al bayrak, gönüllerinde milli sevda bulunan her Sakaryalı kardeşime şükranlarımı iletiyorum. Çarşamba günü karşıladığımız üç ayların mübarek olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 16 nisan referandumunun yeni bir diriliş ruhu oluşturmasını temenni ediyorum.

İSTİYORLAR Kİ BİRBİRİMİZE DÜŞELİM

Sakarya'da köken ayrımı çoktan aşılmış herkes millet şemsiyesi çatısı altında toplanmıştır. Acıda bir oldunuz, ayrımcılık peşinde koşanları hayal kırıklığına uğrattınız. Aranıza fitne sokmaya çalışanları heder ettiniz.Siz Sakaryasınız, birlik ve beraberliğin zafer tacısınız. Sakarya denilince yutkunan, beti benzi atan kim ya da kimler varsa yine boş durmuyor. İstiyorlar ki birbirimize düşelim.

TÜRKİYE'NİN BEKASI RİSK ALTINDADIR

Türkiye'ye pranga vurmaya çalışıyorlar, Türkiye'yi dara düşürüp tavize zorluyorlar ve terör örgütleri bunun için adice kullanılıyor. Bölgemizde her taşın altı nifakla kaynıyor. Türkiye'nin bekası risk altındadır. Biz güçlü olmazsak, istikbalimizle oynayacaklar. Düşünmemiz gereken bir devletimiz vardır. Sahip çıkmamız gereken bir bayrak vardır. 

ÇOK SERT KERKÜK TEPKİSİ

Barzani'nin İstanbul ve Ankara'da da göndere çekilen sözde bayrağının Kerkük'te resmi binalara asılması kararı alındı. Yine haklı çıktık, keşke zamanında eleştirilerimiz dikkate alınsaydı. Kerkük şuanda baskı ve dayatma ile kültürel haklarından kopartılmak istenmektedir. Kerkük'ün Türk kimliğini silmek için küstah bir rekabet sergileniyor. Sakarya'dan uyarıyorum. Kerkük pırıl pırıl bir Türk şehridir.

BARZANİ DOST DEĞİL, ÜSTÜNE BASIP GEÇECEĞİNİZ POSTTUR

Barzani bize asla dost değil, olsa olsa üstüne basıp geçeceğimiz post olacaktır. Bağımsız Kürdistan yıkım demektir. Değil Barzani torunları bile böyle bir zillete şahitlik etmeyecektir. Türkiye milleti Kürdistan'a izin vermeyecektir. Kürdistan hayali kuranlar, bölünme rüyası kuranlar perişan olacaklar. Bundan kaçış yok. Bir evet'e Kerkük'ün satıldığını söyleyen döneklere 16 Nisan'da Türk milleti haddini bildirecektir.

REJİM DEĞİŞİYOR DİYORLAR, HALT EDİYORLAR

CHP genel başkanı hayır dedikçe hayırsızlığın kalın hatları gün yüzüne çıkmıştır. 16 Nisan'da oylayacağımız Anayasa değişikliği Kılıçdaroğlu'nu soluksuz bırakmıştır. Kılıçdaroğlu gensoru neden yok diyor, bilmiyor ki gensoruya artık ihtiyaç yok, güvenoyu doğrudan millete geçiyor. Arpacık kumrusu gibi düşünüyor bir çözüm bulamıyor. rejim değişiyor diyorlar halt ediyorlar. rejim elden gidiyor demek akılsızlık olduğu kadar ahlaksızlıktır. Bu millet bunların ardından teneke çalacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.