ABD ile ikinci randevu! Bugün Ankara'ya geliyor

ABD ile ikinci randevu! Bugün Ankara'ya geliyor
Amerika ile Türkiye arasında ikinci kritik görüşme bugün gerçekleştirilecek. ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon Ankara'ya geliyor.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından da kabul edilen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un ardından, bu kez de ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Thomas Shannon bugün Ankara’yı ziyaret edecek. Müsteşar Shannon, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ümit Yalçın ile bir araya geliyor

ÖNEMLİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

RAKKA OPERASYONU: Türkiye, Rakka’nın DEAŞ’tan temizlenmesine yönelik operasyonun ABD ile ortaklaşa gerçekleştirilmesi konusundaki kararlılığını, haritalar ve bölgesel planlar üzerinden yeniden dile getirecek 

PYD’YE VERİLEN DESTEĞİNİN SONLANMASI: PKK terör örgütünün Suriye kolunu oluşturan PYD’ye, zırhlı araçlar da dahil olmak üzere ABD tarafından yapılan silah desteğinin derhal sonlandırılması konusundaki hassasiyet üst perdeden bir kez daha dillendirilecek. 

FETÖ ELEBAŞININ İADESi: FETÖ ihanet girişiminin Pensilvanya’da yaşayan elebaşı Fetullah Gülen’in ve ABD’ye kaçan FETÖ üyelerinin Türkiye’ye iadeleri konusundaki talep yinelenecek.

THY'YE KABiN YASAĞI:  Türkiye’den ABD’ye uçuş yapan Türk uçaklarına yönelik başlatılan, “kabinde elektronik cihaz yasağı” uygulamasına son verilmesi istenecek. 

HALKBANK'A SİYASİ OPERASYON: Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanmasının yargısal değil, siyasi bir süreç olduğunu dikkat çekilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.