Anayasa Profesörü SP'li Kamalak'tan şok sözler

Anayasa Profesörü SP'li Kamalak'tan şok sözler
Saadet Partisi eski Genel Başkanı Kamalak, Erdoğan'a tuzak kurulduğunu iddia etti. Kamalak "Eğer, bu pakete hayır demek hainlik ise, demek bu ülkenin bir önceki Cumhurbaşkanı hain durumunda" ifadelerini kullandı.

Milli Görüş'ün liderlerinden Saadet Partisi eski Genel Başkanı Kamalak, 18 maddelik anayasa teklifine ağır eleştiriler getirdi. Teklif edilen anayasanın Erdoğan'a kurulan tuzak olduğunu belirten Kamalak, 11. Cumhurbaşkanı Gül'ü kastederek, "Eğer, bu pakete hayır demek hainlik ise, demek bu ülkenin bir önceki Cumhurbaşkanı hain durumunda" dedi.

KRT'de Çağlar Cilara'nın programında 18 maddelik Cumhurbaşkanlığı sistemini eleştiren Prof. Dr. Mustafa Kamalak, metni okuyan ve akıl sahibi olan hiçkimsenin bu anayasa teklifine evet demesinin mümkün olmadığını ifade etti. Kamalak, "Herkese soruyorum. Akıl sahibi olan herkese. Zerre kadar aklım var diyen herkese soruyorum. Bir tek kişiye kanun yapma yetkisi vermek, bu ülkenin lehine olur mu? Düşünüp, bu paketi okuyup ülkenin lehinedir diyecek tek bir kişinin bile olacağını sanmıyorum" diye konuştu.

Kamalak, anayasa teklifinde Cumhurbaşkanı'na verilen yetkilerin geçmişte Enver Paşa tarafından kötüye kullanıldığını iddia ederek şunları ifade etti:

"Biz bunu daha önce İttihat ve Terakki'de gördük. Orada üç tane paşa vardı. Cemal Paşa, Enver Paşa, Talat Paşa. Güç toplandı, Enver Paşa'nın eline geçti. Devletin yetkileri Enver Paşa'nın elinde toplandı. Enver Paşa, padişahın bile haberi olmadan, ülkeyi 1. dünya savaşına soktu. Osmanlı tam 30 cephede savaşmak mecburiyetinde kaldı. Bunlardan biri de hala ağıtları dilden dile dolaşan Yemen cephesiydi. Bakın bir kişi devlete hükmetti, savaşa soktu, 24 milyon metrekarelik Osmanlı'dan bugün elimizde bir bahçe gibi Anadolu kaldı."

ÜLKE BÖLÜNÜR

Kamalak Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ülkenin bölüneceğini de söyledi. Teklif edilen anayasa ile ülkenin bölüneceğini söyleyen Kamalak, "Daha vahimi, siz bu ülkenin bölünmesini istiyor musunuz? Bu paket ona müsaade ediyor" diye konuştu.

Kamalak, referandumda giden anayasa paketinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kurulan bir tuzak olduğunu ifade etti ve şu iddiaları ortaya attı:

"Bu paketin Sayın Cumhurbaşkanı için de bir tuzak olduğuna inanıyorum. Danışmanlarının yanlış bilgi verdiğine inanıyorum. Tuzağın olduğu apaçık."

"PADİŞAHLARA BİLE BÖYLE YETKİ VERİLMEDİ"

Kamalak'a göre Osmanlı'da padişahlara bile Cumhurbaşkanlığı sistemindeki yetkiler verilmedi.

"Osmanlı'da padişahların bile bu yetkisi yoktu. Her istediğini yapamazdı. Şimdiki anayasa mahkemesinin görevini yapan fetva makamı vardı."

"ABDULLAH GÜL HAİN Mİ"

Prof. Dr. Kamalak, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü kastederek, "Eğer, bu pakete hayır demek hainlik ise, demek bu ülkenin bir önceki Cumhurbaşkanı hain durumunda. Önceki TBMM Başkanı hain durumunda öyle mi? Türkiye Cumhuriyeti'nin en yüksek mahkemesinin eski başkanı hain durumunda öyle mi?" diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum