8 metrelik Türk füzeleri geliyor

8 metrelik Türk füzeleri geliyor
OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, Roketsan yetkilileri ve küme üyeleri bir araya geldi.

Roketsan Genel Müdürü Selçuk Yaşar, “Önümüzdeki 7 yılda, şu ana kadar ürettiğimiz veya kalifiye ettiklerimiz kadar ürün çeşidimiz hizmete girecek.Artık boyları 2 metre değil, 6 - 8 metre olan büyük sistemler, füzeler devreye girecek” dedi. 

OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi (OSSA) ev sahipliğinde düzenlenen çalıştayda, Roketsan yetkilileri ve küme üyeleri bir araya geldi. Selçuk Yaşar, yaptığı konuşmada, Roketsan’ın son 10 yılda çok yol aldığını belirterek, şöyle devam etti:

BOYLARI 2 METRE DEĞİL 8 METRE OLACAK

“Sadece 2016’da 4 ayrı ürünümüz kalifiye oldu. Önümüzdeki 7 yılda, şu ana kadar ürettiğimiz veya kalifiye ettiklerimiz kadar ürün çeşidimiz hizmete  girecek. Daha büyük sistemler... Artık boyları 2 metre değil, 6 - 8 metre olan büyük sistemler, füzeler devreye girecek. Bunları sanayicilerimizle üreteceğiz.

20 yıldır mekanik atölye kurmadık, bundan sonra da 3. şirket olarak  ilk 100’e girmek istiyoruz. Son 3 yılın cirosu dikkate alındığında yarısını  ihracattan elde ettik. 3-5 yılda 2’ye katlayacağız. Firmalarımızın daha büyük  işlere soyunmaları istiyoruz. Bir parçayla kalmasın bir alt sistemi üretsinler, Ar-Ge’ye yönelsinler. Birlikte çok daha güzel işler yapacağız. 2017’de diğer 2 büyük vakıf şirketimizden sonra 3. şirket olarak dünyadaki ilk  100 savunma sanayisi firması arasına girmeyi hedefliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.