İşte Kılıçdaoğlu'nun sözünü ettiği belge

İşte Kılıçdaoğlu'nun sözünü ettiği belge
"15 Temmuz kontrollü darbe girişimidir" diyen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu asılsız söyleminin kaynağının, örgütün uydurma belgeleri olduğu ortaya çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun iddiasının, FETÖ'nün ABD’deki fuatavnisi olarak bilinen fake bir hesap üzerinden paylaşılan asılsız bir ihbar maili ve ekindeki düzmece belgelere dayandığı belirlendi. Daha önce CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’a da gönderilen mail, Çıray'ın şikayeti üzerine araştırılmaya başlandı.

ÖKSÜZ AJANMIŞ!

Aytun Çıray’ın yargıya taşıdığı 4 Kasım 2016 tarihli ihbar maili, "Denizbayrak83@gmail.com" adresi üzerinden gönderildi. Çıray’a hitaben yazılan mailde, MİT’te görevli olduğunu iddia eden sözde ihbarcı, AK Parti’nin MİT’i tamamen kontrolüne geçirdiğini, bir maşa gibi kullandığını iddia ederek, 15 Temmuz darbe girişiminin MİT eliyle gerçekleştirdiğini öne sürdü. Buna delil olarak da Adil Öksüz’ün "Timsah" kod adlı teşkilat elemanı olduğu iddiasında bulundu.

EKTE SAHTE BELGE

Mailde Öksüz’ün 'Hava Kuvvetleri imamı' olduğunun anlaşılması üzerine MİT tarafından yakın takibe alındığı, bir süre sonra da eleman olarak alındığı öne sürüldü. FETÖ’nün ABD’deki fuatavnisi, bu iddiasına, mail ekinde gönderdiği 10 Eylül 2014 angaje tarihli, imzalı ve çok gizli ibareli bir "Angaje formu" ile delil gösterdi. Ancak istihbarat yetkilileri formun düzmece olduğu, teşkilata ait olmadığı, copy-paste yöntemiyle oluşturulduğu bilgisini verdi.

SUÇ MİT'E ATILDI

Örgütün fuatavnisi’nin, "Adil Öksüz Teşkilat elemanıdır. 15 Temmuz çok gizli bir organizasyon ile Teşkilat tarafından planlanmıştır" ifadelerini kullandığı ihbar mailinde, darbe kurgusunu planlayanlar ve icra edenlere MİT’in yanı sıra, 15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasını sağlayan kişi ve kurumlar da eklenmişti. Üstelik, yazılan senaryoda Pensilvanya’nın hiçbir dahli olmadığı savunuldu.

ÇIRAY ŞİKAYET ETTİ

FETÖ’nün Amerika’daki fuatavnisi’nin gönderdiği ihbar maili, Aytun Çıray’ın yanısıra Kemal Kılıçdaroğlu’na da gönderildi. Kılıçdaroğlu da aylar önce bu iddiayı, hiç sorgulamadan kamuoyu gündemine taşıdı. CHP'li vekil Aytun Çıray ise İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Batu’ya söz konusu iddiaları içeren maili ileterek suç duyurusunda bulundu.

SAVCILIK BULDU

Konuya ilişkin soruşturma devam ederken, söz konusu mail adresinden kimlere mail gittiğine varan detaylı araştırmalar yapıldı. Bu araştırmalarda FETÖ'nün ABD’deki fuatavnisi'nin kullandığı hesaptan Kılıçdaroğlu’na da mail gönderildiği saptandı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da Kılıçdaroğlu’na ABD’den gelen bu mailleri "ABD’den gelen mailleri açıkla" sözleriyle gündeme taşıdı. Ancak Kılıçdaroğlu bu kez, "Maillerimi izliyorlar" tartışması başlattı. Oysaki Kılıçdaroğlu’na düzmece dosyalarla birlikte gönderilen maillerin varlığı, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca tespit edilmiş bilgilerden ibaretti.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.