Erdoğan'dan Feyzioğlu yorumu: Suç işliyor

Erdoğan'dan Feyzioğlu yorumu: Suç işliyor
Kanal 7 - Ülke TV ortak yayınında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu hakkındaki soruyu yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu'nun "Hayır" kampanyası yürütmesi ve TBB internet sitesinde yer alan "Derdimiz anayasa mıydı?" başlıklı paylaşım hakkında yöneltilen soruyu cevapladı.

TBB'nin yasayla kurulan bir örgüt olduğunu hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Barolar Birliği Başkanı güya hukuk profesörü. Sözde hukuk profesörü. Böyle bir açıklamayı yapması bu işin ne kadar gerisinde olduğunu göstermesi bakımından çok önemlidir.

Her şeyden önce böyle bir adım ülkenin bölünmesine neden sebep olsun? Bir defa, Türkiye'de şu anda atılan adımda, kimse kalkıp da 'Ben, buranın hakim unsuruyum.' diyemez.

"CHP'NİN İL BAŞKANLARI AYNI ZAMANDA O İLİN VALİSİYDİ"

O, bir şeyi karıştırdı. Karıştırdığı nedir? 1940'lı yıllarda hatırlar mısınız? CHP'nin il başkanları aynı zamanda o ilin valisiydi. Ey Metin Feyzioğlu, sen herhalde bununla karıştırdın. Yanlışlık yapma, burayı düzelt. Öyle ilçeler, iller, bunlar neden kalkıp da böyle... Bunu hangi maddede gördün? Bu 18 maddenin hangisinde nerede var böyle bir şey? Olmayan bir şeyi nasıl söylüyorsun? İnsan utanır.

"BUNU SİYASİ HIRSINA ALET EDEMEZSİN, SUÇ İŞLİYORSUN"

Sözde profesör, sözde barolar birliğinin başkanı. Bir il barosunun başında değilsin. Türkiye Barolar Birliğinin başındasın. Bunu siyasi hırsına alet edemezsin. Böyle bir yetkin yok. Aslında bir suç da işliyor. Bununla da kalmıyor, terör örgütleriyle Avrupa'da kampanya yapıyor. Bölücülükse, orada bölücü terör örgütüyle kol kola girmesi suretiyle böyle bir suça irtikap ediyor.

CHP 1940'lı yıllarda... Bunu özellikle gençliğe söylüyorum. İl başkanları o illerin valisiydi. AK Parti hiçbir zaman demokratik olmayan yollara tevessül etmemiştir. Yasalar ve anayasa neyi emrediyorsa biz onunla hareket ettik ve onunla da bugünlere geldik. Şimdi o, kendisi herhalde bir siyasi partinin başkanlığına oynuyor ki... Bundan başka bir şey anlaşılmaz."

"HAKKI OLMAYAN BİRÇOK ŞEYİ HAK EDİNDİ"

Erdoğan, il barolarından bazılarının bu durumdan rahatsız olduğunu belirterek, "Bazı il baroları bir araya gelmek suretiyle yaptıkları açıklamalar var. 'Sen bizi bu işe nasıl karıştırıyorsun, bizim adımıza böyle bir açıklamayı nasıl yaparsın, Türkiye'de nasıl bölgesel dolaşmalar yapar ve yurt dışına gidersin?' Tabii bu özellikle şüphesiz 16'sından sonra çok daha farklı gelişmelere de bu tür adımlar vesile olacak. Çünkü hakkı olmayan birçok şeyleri hak edinmişti. Birçok insan orada baro faaliyetleri içerisinde yer alamıyor, bu tür insanlardan dolayı. Bunları da masaya yatıracağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.