Dünyanın gözü Suriye'de!

Dünyanın gözü Suriye'de!
ABD'nin, Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü'nü vurmasının ardından küresel piyasalar da bölgedeki gelişmelere odaklandı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Suriye rejimine ait Şayrat Hava Üssü'nü 59 Tomahawk füzesiyle vurduklarını açıkladı. Füze saldırısının Akdeniz'de konuşlandırılan bir ABD askeri gemisinden yapıldığı belirtilerek, kimyasal silah saldırısının düzenlendiği askeri üssün hedef alındığı bildirildi.

ALTIN 5 AYIN ZİRVESİNDE!

Söz konusu gelişmelerin ardından yatırımcıların güvenli liman arayışları ile altının onsu yüzde 1 yükselerek, 5 ayın zirvesi olan 1.269,4 dolara kadar çıkarken, Brent petrolün varil fiyatı da yüzde 1,5 artışla 56 doların üzerini test etti.

ASYA PİYASALARI

ABD'nin askeri operasyonunun ardından bugün Asya pay piyasalarında sakin bir seyir izlenirken, dolar endeksi de 100,5-100,8 dar bandı içinde dengelendi. Kapanışa yakın Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 0,5, Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,3 değer kazandı.

Dün genel olarak yatay bir seyir izleyen dünya borsaları, jeopolitik gelişmelerin yanında bugün ABD'de açıklanacak tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerini de bekliyor.

'SINIRLI OPERASYON' AÇIKLAMASI

Operasyonun tek seferlik olduğu açıklamasının, piyasalarda fiyatlamaların sınırlı kalmasını sağladığını ifade eden analistler, beklenmedik bir gelişme olmaması durumunda yatırımcıların tekrar ekonominin gündemine yoğunlaşabileceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.