Bakan Işık açıkladı: Yüzde 80'e ulaştı

Bakan Işık açıkladı: Yüzde 80'e ulaştı
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, yerli üretimin yüzde 24'ten yüzde 60'e ulaştığını açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Sakarya'nın Serdivan İlçesi'nde, Sakarya Makine İmalatçıları Birliği'nin bir restoranda düzenlediği toplantıya katıldı. 

HEDEF YÜZDE 80

Savunma sanayisinde yerli üretim oranının yüzde 24'ten yüzde 60'a yükseldiğini, hedefin yüzde 80 oranında yerli üretim olduğunu ifade eden Bakan Işık şöyle konuştu:

"Savunma sanayinde son 14 yılda çok önemli gelişmeler oldu. Allah'a hamdolsun bugün Türkiye savunma sanayisinde yerlilik oranını yüzde 24'ten yüzde 60'a çıkarmayı başarmış bir ülke. Sadece nicelik artışı değil, aynı zamanda bir nitelik anlayışını da yakaladığımızı belirtmek isterim. Hedefimiz yüzde 80'in üzerinde bir yerlilik oranına savunma sanayisinde ulaşmak. Bugün çok şükür çok önemli silahlarımızı artık tüm parçalarıyla yerli üretir hale geldik ama Türkiye gibi bir ülkeye bu geldiğimiz noktada durmak yakışmaz."

Bakan Işık hükümetlerin hızlı değişmesinin Türkiye'nin gelişimine engel olduğunu söyleyerek, "Ben şu anda Türkiye Cumhuriyeti'nin 63'üncü Milli Savunma Bakanıyım. Binali Yıldırım'ın hükümeti Türkiye Cumhuriyeti'nin 65'inci hükümeti. Her bir hükümete 1,5 yıl düşmüyor. ABD'nin ilk başkanlık seçimi 240 yıl önce olmuş. ABD'nin kuruluşunun 240'ıncı yılı. 240 yıllık tarihlerinde şu anda sayın Trump 45'inci Amerikan Başkanı. Bir tarafta 93 yılda 65'inci hükümet, bir tarafta da 240 yılda 45'inci Amerikan başkanı. Türkiye'nin neden bu kadar sıkıntı çektiğinin aslında sebeplerinden biri de burada aramak lazım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum