Antalya'ya sezonun ilk kruvaziyeri geldi

Antalya'ya sezonun ilk kruvaziyeri geldi
TÜRKİYE ile Almanya arasındaki diplomatik gerilimin görüldüğü dönemde Antalya’ya, sezonun ilk kruvaziyer gemisiyle 2 bin 300 Alman turist geldi.

Türkiye ve Almanya arasında diplomatik gerilimin olduğuÿdönemde ’Mein Schiff 3’ adlı kruvaziyerle Antalya’ya 2 bin 300 Alman turist geldi. Sabah saatlerinde Port Akdeniz - Antalya Limanı’na demir atan Malta bandıralı 295 metre uzunluğunda, 99 bin 536 grostonluk 13 katlı kruvaziyer, görünümüyle yüzen oteli andırıyor. Gemiden inen turistlerin bir kısmı kentin tarihi ve turistik yerlerini gezmek için tur araçlarıyla limandan ayrılırken, bazı tatilciler de konaklayacakları otellere gitti.

Belarus'tan Türkiye'ye charter uçuş

Mısır’ın İskenderiye Limanı’ndan demir alarak Antalya’ya gelen kruvaziyer, bugün saat 22.30’da kentte tatil yapan ve çoğunluğu Alman 2 bin 800 farklı yolcusuyla Yunanistan’a gitmek için demir alacak. Dünya mutfaklarına ait 7 restoran, tiyatro ve sinema salonları, eğlence mekanları, yüzme havuzu ve güneşlenme alanları bulunan, 500 personelin görev yaptığı kruvaziyer, Akdeniz’deki rotasını tamamladıktan sonra 10 gün sonra Alman turistlerle yeniden Antalya’ya gelecek.

"İLK GEMİNİN ALMAN TURİSTLERLE OLMASI BİZİM İÇİN GÜZEL"

Port Akdeniz Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya’ya sezonun ilk gemisiyle Alman tatilcinin gelmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Sert, "Günümüz gündeminde de ilk yolcu gemisinin Alman turistlerle olması bizim için güzel. Getirdiği yolcuların yerine 2 bin 800 yeni yolcu alarak alacak. Yani yolcu değişimi yapacak. Bu hizmeti veren Türkiye’deki tek liman işletmesiyiz. Sezonu ve geleceği olumlu görüyoruz. Umarım yolcu gemileri daha da artan kapasitesiyle ülkemize gelmeye devam eder" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.