İcralıklar dahil, 1.5 MİLYARLIK AF!

İcralıklar dahil, 1.5 MİLYARLIK AF!
CK Boğaziçi Elektrik, yaklaşık 325 bin abonesine ait 1,9 milyar liralık borç için ‘Silelim Gitsin’ adıyla kampanya başlattı. 30 Haziran’a kadar devam edecek kampanya kapsamında şirket 1,4 milyarlık alacağından vazgeçiyor

İstanbul Avrupa Yakası başta olmak üzere Türkiye genelinde 81 ilde yaklaşık 4,5 milyon aboneye hizmet veren CK Boğaziçi Elektrik, 325 bin kadar abonesinin Nisan 2013 öncesine ait 1,9 milyar liralık elektrik borcunun 1,4 milyar lirasını sileceğini açıkladı. Silinecek borçların 1.3 milyar TL’sini gecikme faizi, 110 milyon TL’sini ise anapara indirimi oluşturuyor.

CK Boğaziçi Elektrik Genel Müdürü Halit Bakal, ‘Silelim Gitsin’ adıyla başlattıkları kampanyayla müşterilerinin geçmişten gelen borçlarını kapatabilme imkânı sunduklarını söyledi. “Kampanyamız ile birlikte 325 bin abonemizin 1,9 milyar liralık borcunun, 1,4 milyar TL’sini siliyor, sadece ve sadece 500 milyon TL’lik kısmını ödemesini talep ediyoruz” diyen Bakal, şöyle devam etti: Kampanya çerçevesinde 30 Haziran’a kadar başvuran tüm abonelerimizin Nisan 2013’ten önceki döneme ait gecikme faizini siliyoruz. Kampanya kapsamında ayrıca Şubat 2007 ve öncesine ait borçların tamamında anaparanın yüzde 35’e kadarı, Mart 2007 ile Nisan 2013 dönemleri arası borçlarda ise anaparanın yüzde 25’e kadarının silinebilmesi sağlanacak. Ana para ve faizi toplam 12 bin lira olan bir müşterinin borcu, bu kampanya sayesinde bin 900 liraya düşüyor. Neredeyse yüzde 90’a kadar olan borcu siliyoruz.
 
İCRALIK ALACAKLAR DA DÂHİL

Halit Bakal, 280 bin abonenin borcundan dolayı yasal takipte olduğunu kaydederek, belirtilen dönemlerde zamanında ödenmediği için kanuni takibe konu olmuş icralık abonelerin de bu kampanyadan faydalanabileceklerini söyledi. Şirketi 2013 yılında devraldıklarını hatırlatan Bakal, devir tarihinden sonra kayda değer bir borç artışı olmadığını, kampanyanın da bir defaya mahsus olacağını sözlerine ekledi.
 

Tıkla, borcunu öğren

Kampanya süresince özel bir borç sorgulama platformu oluşturduklarını ifade eden Halit Bakal, “Müşterilerimizin kimlik bilgilerinden hareketle www.silelimgitsin.com adresinden kolaylıkla borç sorgulaması yapılabilecek. Nisan 2013 döneminden önce borçları olan tüm müşterilerimize seslenmek istiyorum. Bu tarihî fırsatı kaçırmayın” diye konuştu. ‘Silelim Gitsin’ kampanyası çerçevesinde başvuruda bulunan müşterilerin, ödemelerini tek seferde yapması gerekiyor. Ancak CK Boğaziçi Elektrik peşin ödemenin yanı sıra abonelerine kredi kartı ile tek çekim veya 9 taksite kadar ödeme seçeneği de sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.