Soylu: Vizeni de başına çalarız, PKK'yı da...

Soylu: Vizeni de başına çalarız, PKK'yı da...
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa'ya vize serbestisiyle ilgili çok sert sözlerle yüklendi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tarumar ettiğimiz sığınaklardan elimize geçen yepyeni silahların, kanasların, roketatarların, tanksavarların hangi ülkelerden geldiğini, PYD üzerinden PKK'ya nasıl intikal ettiğini biz bilmiyor muyuz? Yüzlerine çarpıyoruz ama nerede ondan alınacak yüz, nerede?" dedi.

Soylu, Beşikdüzü ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, bugün terörle mücadelenin arkasında kaya gibi duran bir millet ve hükümet olduğunu belirterek, "Bugün terörle mücadelenin arkasında kaya gibi duran ve talimatlarıyla beraber, 'Bu terörü bitireceksiniz' diyen bir Cumhurbaşkanı var. Bu mücadeleyi iç güvenlikle yürüten bizleriz ama bu kararlılıkla beraber yürütüyoruz." ifadesini kullandı.

Zayıf hükümetlerle beraber terörle mücadelenin yürümeyeceğini vurgulayan Soylu, "Terör fırsat kollar, terör zayıflık kollar, terör bir vücudun güçsüzleşmesini kollar. Bu terör örgütleri zaten batı hormonlu değil mi? Hepimiz bilmiyor muyuz? Tarumar ettiğimiz sığınaklardan elimize geçen yepyeni silahların, kanasların, roketatarların, tanksavarların hangi ülkelerden geldiğini, PYD üzerinden PKK'ya nasıl intikal ettiğini biz bilmiyor muyuz? Yüzlerine çarpıyoruz ama nerede ondan alınacak yüz, nerede?" diye konuştu.

"BAŞINIZA ÇALARIZ..."

Soylu, hükümetin, Meclisin güçsüz olması durumunda yaşanabilecekleri şöyle anlattı:

"Böyle bir durumda Avrupa sizi rahat bırakır mı zannediyorsunuz terörle mücadelede? Bırakmaz, bırakmayacak da. Bize dediler ki 'geri kabul anlaşması yapalım, size vize serbestisi verelim.' Biz sözümüzü yerine getirdik, geri kabul anlaşması yaptık onlarla. Vize serbestisi için onlar söz verdiler, yerine getirmediler, son dakikada önümüze bir madde çıkardılar, dediler ki 'Kabul edeceğiz, vatandaşlarınıza vize vereceğiz ama bir tek madde istiyoruz sizden.' Dedikleri madde ne biliyor musunuz? 'Terörle mücadele kanununu değiştireceksiniz.' Aslında bize Türkçe şunu ifade etmeye çalışıyorlar, Avrupa bize diyor ki 'PKK'yı Türkiye'ye ortak edin, Güneydoğu'yu PKK yönetsin, ondan sonra vize kanununu biz serbest bırakalım.' Biz senin vizeni de başına çalarız, PKK'yı da başına çalarız. Elbette bu anlayışla Avrupa'nın yapacağı açık ve nettir. Avrupa şunu gerçekleştirecek, Türkiye'yi tekrar güçsüzleştirmek için elinden gelen her şeyi yapacaktır. Ortadoğu'da, batı ile doğu arasında güçlü bir Türkiye istemiyor. Tarihini, milletini, yaşlısını, gencini, ezanını bilen bir büyük millet istemiyor. Onun istediği bellidir, elinde maşa gibi kullanabileceği bir Türkiye istiyor, bir ileri karakol istiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.