Türkler dünya rekoru kırdı

Türkler dünya rekoru kırdı
Yurt dışında yaşayan Türkler Avrupa'nın baskısına rağmen katılım oranında bir dünya rekoru kırdı.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Mustafa Yeneroğlu anayasa değişikliğinin milletin çoğunluğu tarafından onaylandığını belirterek, "Yurt dışındaki seçmenlerimiz de yüzde 48 üzerinde bir katılımla halk oylamasına çok güçlü bir destek vermiştir. Katılım diğer diasporaların siyasal katılımına kıyasla dünya rekorudur. Yurtdışından bu seviyede yüksek bir katılımın olması ülkemiz ve diasporamız adına sevindiricidir." dedi.

"KAYIP YILLAR GERİDE KALDI"

Halk oylamasının sonuçlarını yaptığı yazılı açıklamayla değerlendiren Yeneroğlu, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile Türkiye'nin önemli kazanımlar elde edeceğinin, vesayet düzeninin neden olduğu 'kayıp yılların' artık söz konusu olmayacağının altını çizdi.

"BU BİR DÜNYA REKORU"

Yurt dışındaki sandıklardan yüzde 59'un üzerinde 'evet' oyu çıktığını, yurtdışındaki seçmenlerin de yeni hükümet sistemi değişikliğine önemli oranda destek verdiğini ifade eden Yeneroğlu, yurt dışındaki seçmenlerin yaklaşık yüzde 48'nin halk oylamasına katıldığı bilgisini paylaştı.

AVRUPA'DA 'EVET' TARİH YAZDI

Bunun bir dünya rekoru olduğuna işaret eden Yeneroğlu, şunları kaydetti:

"Yurt dışındaki seçmenlerimiz de yüzde 48 üzerinde bir katılımla halk oylamasına çok güçlü bir destek vermiştir. Katılım diğer diasporaların siyasal katılımına kıyasla dünya rekorudur. Yurt dışından bu seviyede yüksek bir katılımın olması ülkemiz ve diasporamız adına sevindiricidir. Yurt dışındaki sandıklardan yüzde 59 üzerinde bir oranla 'evet' çıkması yurt dışı seçmenlerin yeni yönetim sistemine verdiği büyük desteği gözler önüne sermektedir. Belçika'da yüzde 77'nin, Avusturya'da yüzde 73'ün, Hollanda'da yüzde 71'in, Fransa'da yüzde 65'in ve Almanya'da yüzde 63'ün üzerinde 'evet' oyu çıkmıştır."

FAŞİST AVRUPA'YA KARŞI TÜRKLER DİMDİK DURDU

Yurt dışındaki baskı ve engellemelere rağmen başarılı bir seçim kampanyasını geride bıraktıklarını anlatan Yeneroğlu, "Özellikle de bazı Avrupa ülkelerinde karşılaştığımız emsalsiz demokrasi karşıtı uygulamalara rağmen elde edilen başarı takdire şayandır. Umarım bu ülkelerdeki siyasetçi, akademisyen ve gazeteciler çıkan sonuçtan gerekli dersi almıştır." temennisinde bulundu. 

Sonuçları itibariyle 16 Nisan'ın bir milat olduğunu, bu nedenle Türkiye'de yeni bir dönemin başladığına dikkati çeken Yeneroğlu, "Farklılıkları zenginlik kabul eden bir millet olarak kucaklaşmalı, ülkemizde demokrasinin daha fazla güçlenmesine ve refahın artmasına hep birlikte odaklanmalıyız. Oyunu kullanan her vatandaşımız saygıyı hak ediyor. Tercihi ne olursa olsun yurt içi ve yurt dışında halk oylamasına katılarak bu demokrasi bayramında yer alan bütün seçmenlerimizi yürekten kutluyorum. Hep birlikte Türkiye'yiz." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum