AK Parti’de Kürt raporu hazırlığı

AK Parti’de Kürt raporu hazırlığı
Referandumda ‘evet’ oylarının yüksekliği bölge milletvekillerini harekete geçirdi.

Referandumun en çok konuşulan sonuçlarından biri de Güneydoğu ve Doğu’da ‘evet’ oylarının bir önceki genel seçime göre AK Parti’nin aldığı oylardan yüzde 10 oranında daha yüksek çıkması oldu.

AK Parti’nin bölge milletvekilleri, Kürt seçmenin tercihini etkileyen faktörlerin neler olduğunu analiz eden kapsamlı bir rapor için kolları sıvadı. Kısa sürede tamamlanarak Genel Merkez’e sunulacak raporda, ekonomi ve güvenlik başlıkları ön plana çıkarılacak. PKK’nın önceki dönemlerde yerleşim yerlerine yakın noktalarda sözde karargahlar kurması, muhtarları toplayıp gözdağı vermesi ve halka tehdit mektupları göndermesinin hatırlatılacağı raporda, bu referandumda terör örgütünün baskısını üzerinde hissetmeyen halkın özgür iradesini sandığa yansıttığına dikkat çekilecek. Devletin şefkat elini hisseden bölge halkının, kendilerine gösterilen ilgi ve alakayı karşılıksız bırakmadığının altı çizilecek. 

EKONOMİK DESTEK VURGUSU:

Raporda, HDP’nin halen varlığını sürdürdüğü bölgede ‘evet’ oylarının yüksek çıkmasında ekonomik desteğin de önemli rol oynadığı anlatılacak. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’nun 23 ilini kapsayan teşvik paketinin, KOSGEB kredilerinin, hendek terörünün oluşturduğu tahribatın hızla giderilmesinin Kürt seçmeni memmun ettiğine vurgu yapılacak. Bölgeye gönderilen kamu görevlilerinin yaklaşımının, devlete küskünlükleri azalttığı değerlendirmesi de yine 
raporda yer alacak.

HALK MUHATAP ALINMALI

Raporun öneriler bölümünde, terörle mücadelenin aynı şekilde kararlılıkla sürdürülmesi, buna karşılık halkın muhatap alınması ve halkın gönlünün kazanılması gerektiği vurgulanacak. Raporda ayrıca yerel aktörlerin yani parti teşkilatlarının, belediye başkanlarının ve milletvekillerinin güçlü hale getirilmesi önerisi dile getirilecek.

KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum