Destici'den tepki: Kibarca hakarettir

Destici'den tepki: Kibarca hakarettir
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, memura 2018-2019 yılları için hükümetin yaptığı 3+3 zam teklifini eleştirdi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, hükümetin memura yaptığı yüzde '3+3 zam' teklifine tepki göstererek, "Bu zam teklifi; kibarca memura hakarettir. Dolayısıyla hükümet bu zam teklifini geri çekmeli ve memura hakkaniyetli zam teklifi vermelidir" dedi.

Kayseri'de Alperen Ocakları İl Başkanlığı'nı ziyaret eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hükümet ile memur sendikları arasında süren toplu sözleşme görüşmelerine değinen Destici, şöyle dedi:

"Şu anda hükümet ile memur arasında toplum sözleşme görüşmeleri var. Memurun talebine karşı hükümet 2018 ve 2019 yılları için 3+3 zam teklifinde bulundu. Bu adil, kabul edilebilir bir teklif değildir. Aslında zam değil. Zammın bir artış meydana getirmesi lazım. Teklife bakıyorsunuz Türkiye'de şu anda en az yüzde 10'lar civarında enflasyon olduğunu hepimiz biliyoruz. Eğer bir zamdan söz ediliyorsa enflasyon ve 'Yüzde 3+3' değerlendirilebilir. Enflasyonun altında zam teklif edip daha sonra da enflasyon farkını ödemek ancak memurun zammını enflasyon seviyesinde tutmak olur. Burada bir zamdan söz edilemez. Şu anda hükümetin teklifi bunun çok altındadır. Bu zam teklifi kibarca memura hakarettir. Dolayısıyla hükümet bu zam teklifini çekmeli ve memura hakkaniyetli zam teklifi vermelidir. Büyük birlik Partisi olarak bizim teklifimiz 2018 yılı için yüzde '8+7' yine enflasyon aynı devam ederse 2019 yılı için yüzde '8+7' yani yıllık yüzde 15'lik bir artış teklif edilmiştir. Dolayısıyla bu teklifimizin değerlendirilmesini öneriyoruz."

Yarın 17 Ağustos Gölcük depreminin yıldönümü olduğunu belirten Destici, özellikle son günlerde deprem uzmanlarının İstanbul ile ilgili önemli deprem uyarılarında bulunduğunu hatırlatarak şöyle konuştu:

"2030 yılına kadar deprem olabileceğini söylüyorlar. Baktığımız zaman bu konular konuşuluyor ama ciddi hangi tedbirler alınıyor? diye baktığımızda burada büyük eksiklikler görüyoruz. Biz yarın deprem olacakmış gibi hazırlığımızı yapmak zorundayız. Bunun için kaynak sıkıntısı lafı edilmemelidir. Büyük Birlik Partisi olarak uyarılarımızı yapmakla mükellefiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum