Okey değil eyvallah

Okey değil eyvallah
Artık kullanıcılar, okey yerine eyvallah temalarını kullanacaklar. Tambu ile artık kızgın suratlı emojilerin yerini “terlik fırlatan anne” GIF’leri alacak.

 Binden fazla atasözünün ve yüzden fazla arka plan ile temanın yer aldığı Tambu’yla, kendi kültürümüze ait dilek ve duyguları yansıtan çok sayıda görseli kullanarak kendimizi daha rahat ifade edeceğiz.

Türk Telekom’un geliştirdiği ilk yerli ve milli klavye platformu ile bilişim sektöründe yeni bir sayfa açılıyor. Tambu’da kültürümüzü yansıtan hareketli çıkartmalar, eğlenceli GIF’ler, kişiselleştirilebilir arka plan ve temalar, öğrenen klavye, atasözlerine ve deyimlere hızlı erişim gibi öğeler, kullanıcılara eğlenceli anlar sağlayacak. İnce belli bardaktan çay isteyenler, gelirken simit al diyebilecekler. Telaşını eteklerim zil çalıyor diyerek aktarmayı dileyenler, aman nazar değmesin diye dua edecekler. TAMBU’da hemen her dileği, her duyguyu kolaylıkla ifade etmek için özel hazırlanmış hareketli çıkartmalar ve emojiler var. Kültürümüze özgü birçok duyguyu tek bir emoji ile anlatmak, artık kendini ifade etmenin yeni yolu TAMBU ile mümkün.

YAPAY ZEKÂLI İLK PLATFORM

TAMBU, klavyesindeki araç çubuğu ile birçok yeniliği ve kolaylığı ilk kez Türkiye’ye getiriyor. Yerli öğelere sahip ve milli bir mobil uygulama kullanmak isteyen herkese açık olan TAMBU, dijital dünyadaki pek çok yeniliği bir arada sunan ilk yerli dijital platform. Ayrıca, “Öğrenen sistem” ile yapay zekanın kapılarını aralayan ilk yerli dijital platform TAMBU ile lokasyon bildirimi, başka dillere çeviri, konuş yaz imkanı gibi birçok özellik tek bir ara yüz üzerinde hizmete sunuluyor.

“ÖĞRENEBİLEN BİR SİSTEM KURDUK”

Uygulama hakkında bilgi veren Türk Telekom Dijital Servisler Başkanı Ramazan Demir, “TAMBU, milli içeriklerin yanı sıra, konuşmayı yazıya döken, anlık kolay çeviri özelliği olan, lokasyon bazlı algoritmaları ile bulunduğunuz noktada aradığınız mekan ve ürünlere hızlıca ulaşmanızı sağlayacak. TAMBU’da yine bu platformdan ayrılmadan alışverişe de imkan verecek kocaman bir dünya oluşturduk. TAMBU’nun en önemli özelliklerinden biri de ‘öğrenen bir sistem’ olarak kurulması” diye konuştu.

FARKLI BİR VİZYONUN ÜRÜNÜ

TAMBU’yu geleceğin dijital platform vizyonunun bir örneği olarak gördüklerini ve tüm dünyadaki telekom operatörleri arasında bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Ramazan Demir, “TAMBU’nun tasarım ve geliştirilme sürecinde farklı bir vizyon söz konusu. Klavyeler gelecekte, sadece mesajlaşma aracı olmaktan çıkarak, bir dosyayı buluttan paylaşabilecek, fotoğraf gönderimi yapabilecek, kısacası günlük temel işler için birçok ana geçit işlevi edinecektir. Tıpkı tarayıcılar gibi mesajlaşma uygulamasındaki rekabet de klavye ekosisteminde yeni bir yatırım dalgasını beraberinde getiriyor. Bu yatırımın temel nedenlerinden biri de bu tarz ürünlerin stratejik olarak işletim sistemlerinin de ötesinde işlevler üstlenmesi. TAMBU, herkese açık bir ürün. Hedef kitle potansiyeli bu anlamda uluslararası pazarı da dahil ettiğimizde bir hayli yüksek. Bu platform, e-ticaret alanında farklı iş ve gelir modelleri için de iyi bir araç olma potansiyeli barındırıyor” dedi.

TAMBU ile gelen ilkler

• Uygulamadan çıkmadan tüm mesajlaşma platformları ve sosyal medya kanallarında hareketli çıkartma paylaşımı

• Araç çubuğu ile tüm özelliklere kolay erişim

• Atasözü ve deyimler kataloğu

• GiF’e özel kanal: Tivibu maçları gerçek zamanlı olarak TAMBU’da

• Yerli ve milli emojiler, hareketli çıkartmalar ve GiF’ler

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.