Erdoğan'dan hodri meydan!

Erdoğan'dan hodri meydan!
Başbakan Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail, Yahudi medyası ve muhalefete sert mesajlar gönderdi.

Erdoğan'ın konuşmasının önemli başlıkları şöyle: 

"Ateşkes kararını tanımadıklarını söylüyorlar. Uluslararası anlaşmalara karşı konumunu tekrar belirlemesi bakımından çok önemli. Şu ana kadar yüzlerce karara uymadığını görüyoruz. İsrail işini bitirsin öyle devreye girelim gibi bir tavır sergileniyor. Tepkisiz kalan herkes sorumludur."

İSRAİL UYARI DİNLEMİYOR
"Ekmeği, suyu, elektriği bu insanlardan esirgemek evrensel değerlerle bağdaşmıyor. İspanya'dan kovulan Museviler o zaman mağdurdu. Bu nedenle Türkiye onlara Osmanlı olarak bağrını açmıştır. İsrail olarak Filistin'de bomba yağdırıyor ve mağdur bir toplum meydana getiriyor. Birinci derecede insan olarak oradakileri sahiplenmek durumunda ve bir müslüman olarak olaya yaklaşıyorum. Dün Gürcistan'da da yaptık. İlk insani yardımı biz gönderdik oraya da. Barış sürecine de katkı sağladık. Lübnan'a da ulaştık. Çağrılara hep evet dedik. Bu tutum acaba o tarihi insanlık dramı sayfası yeniden açılıyor mu sorusu geliyor. Benim duygusallığım Filistin'de şehit olan bütün sivillere karşı. Ama İsrail'in uygulamalarına karşı bir siyasetçi olarak duruyorum. Gazze'de insanlık onuru ölüyor. Hangi çıkar adına olursa olsun, bu saldırılara sessiz kalmak veya bu saldırılara sessiz kalanlar tarih önünde bunun hesabını vereceklerdir. Türkiye'nin tavrı nettir. Biz barıştan yanayız."

BAHÇELİ'YE SERT CEVAP
"Yavru muhalefet hala BOP diyor. Genel Başkanlarına bunu anlatmaları gerekiyor. BOP Ortadoğu barışına katkı sağlamak için kurulmuş. Oradaki özgürlüğe yönelik kurulmuş bir adımdır. Burada Türkiye'ye de bir görev verildi ve bu görevi yapıyoruz. Zaten doğmadan ölen bir proje durumuna düştü. Bunun bizi bağlayıcı hiç bir yanı yoktur. Erdoğan'ın bununla ilgili attığı bir imza yoktur. Bunu ikide bir kullanmak sadece siyasi istismardır. Kendi bürokratları bunu çıkartılyorsa ben her türlü mücadeleye varım. Türk cumhuriyetinde bizim duyduğumuz hassasiyeti onlar hiç bir zaman duymamıştır. Onlar sözde biz özde yapmışız. 3.5 yıl sonra niye bırakıp kaçtılar, çünkü yapamadılar. Bu süreci işletmemiz onları rahatsız ediyor."

KATLİAMLARI HAKLI GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR VAR
"Bu operasyonlar sürerken dünya genelinde de ciddi desenformasyonlar yürütülüyor. Örneğin o mazlum çocukların katledilmesi mazur gösteriliyor. Özellikle İsrail'le bağlantılı olan Yahudi desteği altında olan medya tarafından. Teknik hata yapıldı. İfadeye bak. Terörist gruplar çocukların arkasına saklanıyor, yanlışlık oldu. Dünya ile dalga geçer gibi haberler yapılıyor. Bizdeki bazı basın kuruluşları da bunu yapıyor. Yarınlar düşünülmelidir diye ne olacak diye sorular soruluyor. Herşeyi kalkıp da buradan konuşmamın anlamı yok. Barışı en fazla arzulayan biz olduk. Cesur adımlar attık. Şahsım olarak ben yapıyorum, özel temsilcim yapıyor. Sonra bir köşe yazarı çıkıyor siyasette ve uluslararası siyasette özel temsilci olmaz diyor. Önce insan bir sorar öğrenir. Zatı şahaneleri kendilerine yakıştıramadıkları için sorma lüksünde bulunamıyorlar. Evet sayın yazar. Temsilciler var."

SÖZLERİM FOSFORLU BOMBALARDAN DAHA SERT DEĞİL
"Şu anda benim özel temsilcim yanındaki arkadaşları ile beraber Kahire'de. Buradaki mekik diplomasisini sürdürüyoruz ve inşallah bunun neticesini de alırız. Türk medyasının büyük bir çoğunluğu bu konudaki hassasiyetini koruyor. Anti semitizme asla prim vermedik. Ben öyle Yahudier de tanıyorum, tepkilerini dile getiriyorlar. Hakkını vererek tepkisini gösterenlerin de her zaman yanındayız. Anti Semitizm ile ilgili insanlık suçu diyenler İslamofobia konusunda tepkilerini ortaya koyamadılar. Ama şu anda görüyorum ki Gazze'de bunun bir uygulaması yapılıyor. Orada Müslüman siviller acımazısca bir katliama tabi tutuluyor. Bizim bu konudaki tavrımız belli. Başbakan'ın üslubu sert diyenler de var, ama her halde bu fosforlu bombalardan ve tanklardan çıkanlardan daha sert değil. Kusura bakmayın, her şeyden önce bir insanım. Ben de bir babayiğitim. Üzerimize düşeni yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz."

BAHÇELİ'YE SERT ELEŞTİRİ
"Anamuhalefete ve diğer muhalefete de sesleniyorum, eğer yapılmasını istediğiniz bir şey varsa özel temsilcilerinizi bize gönderin, oturalım konuşalım. İlk yaralı kafilesinden 10 yaralı geldi. Orada tir tir titreyen yavrucakları gördüğünüz zaman eli ayağı kopmuş çocuklar gördüğümüz zaman, orada ağlayan yavruları gördüğümüz zaman bizim rahat durmamız mümkün olmasa gerik. Kimseyi mahkum etmiyoruz ama yönetimleri de eleştirilemiz görmüyoruz.Yavru muhalefetin lideri bana inanmıyor, sağdan soldan duyduklarına inanıyor. Siyasetin o çirkin ve insafsız yanı bu. Sivil toplum örgütlerimiz dünyaya örnek adımlar atıyorlar. Kendilerini kutluyorum."

BAYKAL HUKUKÇU AMA...

"Ortada devam eden bir mahkeme süreci ve soruşturma var. Hükümet olarak da bize düşen hukuk kurallarının işlemesine yardımcı olmak. Durumdan vazife çıkarmak hukukun sağlıklı işlemesine zarar verir. Yasama, yürütme ve yargı kendi üzerine düşen görevi yapıyor. Neden birileri bundan rahatsız anlamıyorum. Yasama bu noktada gayet serbest hareket eder. Arka planında herkes çok rahat görsün diye 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazıyor. Bu üç erk bir birine müdahale edemez. Israrla bunun bir intikam olduğunu söylüyorlar. Bu planlar, bombalar, mühimmatlar neyin nesi. Bu durumda polisi de, güvenlik güçlerini de, jandarmayı da alkışlamanız gerekir. Hangi kurumda olursa olsun bunu işlemişse bunun karşılığını görmesi lazım. Burada hassasiyetimizi korumamız lazım. Kimse kurumları zan altında bırakma yetkisine sahip değildir. Hiç bir kurumu zan altına sokamayız. Dün gece olanları görüyorsunuz, insanı hayrete düşüren el bomlaları, lav silahları çıkıyor. Neler yapılıyor. Cesur adımlar atılıyor. Neler oluyor görüyoruz. Bunlar daha işin başı, daha neler glecek. Birilerinin bu işe cesaretle eğilmesi gerekir. Zira biz çocuklarımıza güvenli bir Türkiye bırakmalıyız. Bunları malesef bize yaşattılar. Bildiğimiz için bu konuda hassasız. Adalet ve emniyet üzerinde kalkınacağız." 

ANAMUHALEFETE SERT ELEŞTİRİ: TELAŞINIZ NİYE?
"Anamuhalefet lideri her fırsatta devam eden süreçlere müdahale ediyor. Ama Anamuhalefet liderinin hukukçu olduğunu biliyoruz. Öyle dönem geliyor çetelerle mücadele edelim diyor, ama bir  dönem geliyor, onlara avukatlık yapıyor. Bir dönem soru önergesi veriyor bir  dönem tersini yapıyor. Bağımsız mahkemeler gerekeni yapıyor, telaşa gerek yok. "Abdestinden şüphesi olmayanın namazından şüphesi olmaz' diye bir söz vardır Anadolu'da. Bu paniğiniz niye. Hele hele mahkemeler üzerinde siyasi baskı yaıpmayın. Aksi ıspatlanıncaya kadar herkes masumdur. Akla kara açığa çıkacak. Gelin siz de hukuk sistemine güvenin. Elinizi ve dilinizi hukukun üzerinden lütfen çekin. Anayasa ve hukuku koruyacak olanların da yargıyı korumalarını rica ediyorum. Kurumları yıpratarak ve bu ülkenin bugüne kadar hiç bir yere varamayışını hissedemeyenleri de anlamıyorum."

ADAY BELİRLEME SÜRECİ HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Aday belirleme çalışmalarımız tam bir hassasiyetle devam ediyor. Dün gece yarısına kadar yine çalıştık. Haftasonuna kadar inşallah bitiririz. Çalışmalarımız en kısa zamanda en ideal şekilde neticesini verecek. Bu ilkleri artık gelenek haline getireceğiz. Parti içi demokrasi tüm kurum ve kurallarıyla işletilmiştir. Her türlü eleştiri dikkate alınmıştır. Propaganda sürecinde de farklı bir parti olduğumuzu ortaya koyacağız. Türkiye genelinde yaptıklarımız bizi anlatmaya yeter. Yeter ki arkadaşlarımız şu yaptıklarımızı halkımıza mal etsinler. Anlatsınlar yeter. İnanıyorum ki halkımın feraseti AK Parti'nin yerelde de oylarını arttırarak geleceğe yürümesini sağlayacak. Biz kısır tartışmalara girmeyeceğiz. Diyarbakır, İzmir, Eskişehir gibi illerimizi AK belediyecilikle tanıştırmak istiyoruz. Bunun için projelerimizi şu anda hazırladık, bunları seçimde masaya yatıracağız. O illerdeki vatandaşlarımızın örneklerle görmesi gerekiyor. "

habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.