SİHA yalanına ilk yorum! Gözardı edilmemeli

SİHA yalanına ilk yorum! Gözardı edilmemeli
Temel Karamollaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun 'SİHA'lar sivilleri vurdu' yalanı hakkında açıklama yaptı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun SİHA (silahlı insansız hava aracı) açıklamasına ilişkin, "Hükümetin süratle Mecliste iktidardan ve muhalefetten meydana gelen bir komisyon oluşturarak bunu yerinde tespit etmesi mümkün. Bir yanlış yapılmışsa neden yanlış yapıldığı ortaya çıkarılır, yanlışlık yoksa da bütün kamuoyunu teskin edici bir açıklama yapılır." dedi.

Karamollaoğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, 15 Temmuz darbe girişimiyle mücadelede adaletten taviz verilmemesi, hissiyatla hareket edilmemesi gerektiğini ifade etti.

CHP'li Tanrıkulu'nun SİHA açıklamasında yer alan iddialara değinen Karamollaoğlu, şunları kaydetti:

"Burada iki ayrı husus var. Bir hükümeti suçlama, iki SİHA'ların kullanılmasına karşı bir hava oluşturma. Böyle bir iddia sadece 'yalandı' diye hemen gözardı edilmemeli. SİHA'ların kullanılması aslında daha fazla kayba fırsat vermemek için yeri geldiği zaman bir zaruret. Sahada, arazide hareket eden güvenlik güçlerinin emniyetini sağlamak için önemli. Bir yerde bir yanlışlık yapılıyorsa o yanlış ille de SİHA'lardan meydana gelmez. Yanlış karar verenlerden, yanlış tespitte bulunanlardan meydana gelir. Böyle bir hadise varsa bunu abartıp, davul zurnayla belli bir istikamete sevketmektense hükümetin süratle Mecliste iktidardan ve muhalefetten meydana gelen bir komisyon oluşturarak, bunu yerinde tespit etmesi mümkün. Bu komisyon kurulur, gidilir ve araştırılır. Bir yanlış yapılmışsa neden yanlış yapıldığı ortaya çıkarılır. Eğer yanlışlık yoksa da bütün kamuoyunu teskin edici bir açıklama yapılır. Biz iktidarı da muhalefeti de sorumlu davranmaya davet ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum