Topbaş'tan polemik iddialarına açıklama!

Topbaş'tan polemik iddialarına açıklama!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Siyasi partimizle aramızda hiçbir polemik yok, olamaz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, siyasi hayatı boyunca ülkenin kalkınması için çalıştığını belirterek, "Siyasi partimizle aramızda hiçbir polemik yok, olamaz. Bu partinin kurucuları arasında sayılırım. İlk Beyoğlu Belediye Başkanlığı dönemimde bu adımlar atıldı. O dönemlerden beri bunun içindeyim. Yıllardan beri siyasi hayatım var. Hep bu ülkenin geleceği için çalıştık" dedi. 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Evsel Atık Yakma ve Enerji Üretim Tesisi İnşaatı Sözleşme İmza Töreni'ne katıldı. Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirilen imza töreni sonrası Başkan Topbaş, basın mensuplarının sorularının yanıtladı.

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Belediye Meclisinde AK Partililerin oylarıyla kabul edilen beş imar değişikliği dosyasının geri gönderilmesiyle ilgili sorulan bir soruya cevap verdi.

"Beş dosyanın tekrar gözden geçirilmesi üzerine iadesini yaptım"

Başkan Kadir Topbaş, ''İstanbul bir ülke özelliği gösteren mega kent. Nüfusuyla yönetim biçimiyle farklı bir model. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak İstanbullular bana üçüncü dönem yetki verdiler. Bu demek oluyor ki hizmetlerimizin başarılarını görüyorlar. Biz yaptığımız her şeyi hassasiyetle takip ederek yerine getirmeye çalışıyoruz. Teknik adam olmam suretiyle bir başka hassasiyet göstermekteyim. Bir veto diye değerlendirmek doğru değil, belki tekrar görüşülmek üzere iade etmek demek daha doğrudur. Beş dosyanın tekrar gözden geçirilmesi üzerine iadesini yaptım. Daha önce Yedi Kule Bostanlarını da aynı şekilde göndermiştim. Hatta geçmişte yine bilinir, Turizm Bakanlığımız dönemin Bayındırlık Bakanlığına üç tane dava açmıştı. Uygun görmediklerimizi düzeltmek adına zorunlu attığımız adımlardı bunlar. Burada bizim beş tane iade ettiğimiz dosyaların, tahmin ediyorum ki iki, üç tanesi Cumhuriyet Halk Partisi’nin de itirazı olan dosyalardı. Teknik bazı eksiklikler ve teknik olarak yanlışlar var. Bir teknik adam ve mimar olarak bunları gözlemlediğimde, bunların yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini gördüm. Bunlar gözden kaçabilir ve düzeltilebilir. Bu düzenlemeler olmazsa yarın mecliste sorgulanır bu aldığım karardan dolayı. Bunu gördüm ve imzayı ona göre attım ve geri iade ettim, tekrar görüşülecek. Sanıyorum ki bir veya iki tanesi tekrar düzeltilerek meclise geliyor, bunun bilgisi geldi bana’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.