Yağmur suyunun faydaları

Yağmur suyunun faydaları
Yeryüzünü yıkayan, bitkilere can veren yağmurun insanlara da birçok faydası var.

Artık yağmur mevsimlerindeyiz. Ani bastıran yağmurlardan kaçmak yerine kendinizi bu şifa kaynağına bırakabilirsiniz. Yeryüzünü yıkayan, bitkilere can veren yağmurun insanlara da birçok faydası var. Şemsiyelerinizi kapatın ve ıslanmaya hazır olun.

Saçlara faydalı

Birden bastıran yağmurda ıslanan saçlarımızın kuruduğunda ne kadar yumuşak olduğunu bilmeyen yoktur. Sanayi bölgesinde yaşamıyorsanız açık alana koyduğunuz bir kova yardımı ile yağmur suyu toplayabilir, ısıtıp tuz oranı oldukça düşük olan yağmur suyuyla saçlarınızı yıkayabilirsiniz.

Yüzünüzü yıkayın

Biriktirdiğiniz yağmur suyuyla sabahları yüzünüzü yıkayabilirsiniz. Kamçılayıcı etkiye sahip olan yağmur suyu iyi bir püskürtücü etkisinde olur. Yüzünüzü yıkadıktan sonra yumuşak bir havlu ile kurulayın.

Çiçeklerinizi sulayın

Azot ve birleşen oksijen ile saksı çiçeklerinizi besler. Daha hızlı büyümesini ve renkli olmasını sağlar. Sağlıklı kök gelişimini destekler ve uygun ortam oluşturur.

Yağmur suyunu içebilirsiniz

Topladığınız yağmur suyunu özellikle ilkbahar aylarında içebilirsiniz. İç organlarımıza ve vücudumuza iyi gelen yağmur suyu boşaltım sisteminize de yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.