Yeni uygulama! Kısmen iptal edilecek

Yeni uygulama! Kısmen iptal edilecek
TEOG’un yerine gelecek LGS sistemiyle birlikte tam gün eğitim modeli kısmen iptal edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), TEOG’un yerine getireceği LGS sistemiyle birlikte okullarda tam gün eğitim modelini kısmen iptal edecek.

TAM GÜN EĞİTİM MODELİ İPTAL EDİLECEK

2019 yılına kadar okullarda sabahçı-öğlencimodelini kaldırmayı planlayan Bakanlık, yeni sistemde bunu iptal edecek. Bakanlık, yapacağı yeni düzenlemeyle çok tercih edilen bazı okulları tam günden çıkarıp ikili eğitime geçirecek. Önceki gün ayrıntılarını duyurduğumuz “TEOG’un yerine LGS geliyor” haberinin yankıları sürerken, LGS’ye bağlı olarak MEB, yeni bir düzenlemeyi de okullara getirecek. Geçtiğimiz yıllarda Başbakan Binali Yıldırım, okullarda 2019 yılına kadar tam gün eğitim modeline geçileceğini duyurmuştu. Ancak yapılan incelemeler sonucunda yeni sınav modeli LGS ile tam gün eğitim modeli iptal edilecek.

MAHALLESİNDEKİ OKULA GİDEBİLECEK

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) modelinde, mahallesindeki okula gidemeyen öğrenci aynı ilçede bulunan birkaç kilometre ötedeki okula gitmek zorunda kalabiliyordu. Bu durum öğrencinin velisini hem servis yönünden -böylelikle maddi açıdan- hem de güvenlik yönünden sıkıntıya sokabiliyordu. Velilerin sıkıntısını gidermeye çalışan Bakanlık, yaptığı yeni çalışma kapsamında çok tercih edilen okulları belirleyerek, bu okullarda ikili eğitim başlatacak. Böylece öğrenciler evinin en yakınınında bulunan okula gidebilme imkanına kavuşacak. Bakanlığın yaptığı bu çalışma özellikle büyük şehirlerde yaşanan trafik sıkıntısını da en aza indirecek. Sabah işe gidiş ve akşam işten çıkış saatlerinde neredeyse trafiği durma noktasına getiren okul servis araçlarının azalmasıyla trafiğin büyük oranda rahatlatması bekleniyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.