Araç sahipleri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin

Araç sahipleri dikkat! Bu tuzağa düşmeyin
İstanbul'da, internet üzerinden buldukları otomobilleri dolandırıcılıkla aldıkları ve satmaya çalıştıkları iddiasıyla 30 kişi gözaltına alındı.

İstanbul’da otomobil satarken dolandırıldığını söyleyerek polise şikayetçi olan 23 mağdurun ifadesi doğrultusunda başlatılan operasyonda 30 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin, aracını satmak için ilan veren kişilerle irtibata geçtikleri, daha sonra parada anlaşarak birlikte notere gittikleri belirtildi.

Noterin kapanış saatine yakın gidiyorlar

Noterin kapanış saatlerine yakın aceleyle işlem yapan şüphelilerin cep telefonu üzerinden EFT yapıyormuş gibi yaptıkları mağdurun 'Paramı tam ve eksiksiz aldım' diyerek satış sözleşmesine imza atmasını sağladıkları belirlendi.

Satışın tamamlanmasının ardından şüphelilerin oradan kayboldukları öğrenildi.

Şebeke elemanlarının bir başka notere giderek aynı gün içinde aracın bir kaç kez daha el değiştirmesini sağlayarak mağdurun takibinden kurtuldukları öğrenildi.

Operasyon yapıldı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından önceki gün daha önceden belirlenen 20 adrese eş zamanlı baskında biri kadın 30 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerden bazılarının dolandırıcılık suçundan daha önceden polise geliş kayıtları olduğu tespit edilirken, baskınlarda dolandırıcılıkta kullanılan cep telefonları, satış sözleşmeleri ele geçirildi.

Polis soruşturmasında da şüphelilerin 3 ay içinde yaklaşık 3 milyon lira değerinde otomobili hiç para vermeden üzerilerine geçirdikleri ifade edildi.

Mağdurlardan biri aracını geri aldı

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğüne gelen bazı mağdurlarda şüphelileri teşhis etti. Nasıl dolandırıldıklarını anlatan mağdurlardan biri de polis tarafından bulunan aracını teslim aldı. 

'Parayı almadan kesinlikle imzalamayın'

Mağdurlardan biri vatandaşları uyararak "Parayı almadan kesinlikle noter belgesini imzalamayın. Yoksa çok uğraşırsınız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.