AK Parti, İskenderun’da kimi aday gösterecek?

AK Parti, İskenderun’da kimi aday gösterecek?
Türkiye’de Uluslararası ilişkilerde önemli yeri olan İskenderun ilçesinde siyasi arena iyice kızıştı. AK Parti; ‘Ya Sev-Ya Terk et’ afişleri ile tartışma yaratan DP’li Belediye Başkanı Mete Aslan’ı yenebilecek bir isim arı

AKP, Belediye Başkan adaylarını açıklarken, gerek Turizm de gerekse Uluslararası ilişkilerde önemli yeri olan İskenderun İlçesinde henüz adayını açıklayamadı.

‘TERK ET’Çİ BAŞKANA ALTERNATİF İSİM KİM?

İskenderun’un DP’li Belediye Başkanı Mete Aslan, kısa bir zaman önce tartışmalara neden olan “ Ya Sev-Ya Terk Et” afişlerini asması ile bölge halkının ve kamuoyunun tepkisini üzerine çekmişti.

AKP ise uzun süredir İskenderun’da Belediye Başkanlığı yapan Mete Aslan’ı koltuğundan alacak isim arayışını sürdürmekte.

Alınan bilgilere göre, AKP İskenderun teşkilatı ile Bölge milletvekilleri isimler konusunda tezat içinde oldukları ve bölge halkı ile partililerin ise ayrı bir isimde ısrar ettiği öğrenildi.

Mehmet Soydan, Seyfi Dingil, Veysel Yıldırım ve Filiz Özçörekçi gibi aday adaylarının yanında, aday adayı olmamasına rağmen gerek halk tarafından ve gerekse bölgedeki Sivil Toplum Kuruluşları tarafından aday olması istenilen bir isim var.

Bu isim; Endüstri Mühendisi, İşadamı ve Bölge halkı ile sıkı ilişkileri iyi olan eski AKP milletvekili adayı İlhan Beyler.

Bölgedeki halkın ve birçok STK’ ların kendisine aday olması konusunda ısrarı olduğunu doğrulayan İlhan Beyler ise Topu Başbakan’a ve Genel Merkezde ki yetkililere atarak, “Mesele İskenderun’da AKP’nin kazanmasıdır. Partimizin ve halkın menfaati ne gerektiriyorsa Genel merkezimizin yapacağı işlem doğrudur. Ben hizmette bir neferim. Sayın Başbakanım ve Genel başkanım ne derse o olur. Eğer elimi taşın altına sokmamı ve hatta daha ötesinde hizmet istenirse çok önemli projelerimizle hizmet yarışında elbette ki olacağım. Mesele benim ismim değil İskenderun’un kalkınması ve AKP’nin kazanmasıdır” dedi

Göktürk Tunçtürk-millitaraf

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.