Iraklı kız şifayı Türkiye’de buldu

Iraklı kız şifayı Türkiye’de buldu
Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan 13 yaşındaki çocuğun bel bölgesinde sinir kanalının içindeki 8 cm’lik tümör, Mersin’in Tarsus ilçesinde mikroskobik cerrahiyle alındı. Sağlığına kavuşan kız, “Artık ağlamayacağım” dedi.

Irak’ın Dohuk kentinde yaşayan 13 yaşındaki E.A., 2017’nin Kasım ayında sağ tarafında kuvvetsizlik ve yürüme zorluğu çekmeye başladı. Gittiği hastanede E.A.’ya ‘bel bölgesinde sinir kanalının içinde tümör’ teşhisi konuldu. Tümörün boyunun 8 cm’ye ulaştığı belirlendi. Doktorlar, tümörün büyüklüğü ve bulunduğu yer nedeniyle Irak’ta alınamayacağını belirterek, kızın ailesine Türkiye’ye gitmelerini önerdi. Türkiye’deki doktor ve hastaneleri araştıran aile, Medical Park Tarsus Hastanesine gitmeye karar verdi. E.A.’nın durumunu inceleyen ve tetkikler yapan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ramazan Fesli, mikroskobik cerrahi operasyonla tümörün alınması gerektiğini söyledi. Op. Dr. Fesli ve ekibi tarafından 5 saat süren ameliyatla alınan tümör incelenmek üzere patalojiye gönderilirken, küçük kız ameliyattan sonraki 2’nci gün yürümeye başladı. 


Kendisini çok iyi hissettiğini söyleyen E.A., “Hastalığımı duyunca çok korkmuştum. Ameliyatın Irak’ta yapılamadığını öğrendiğimde korkum arttı. Sakat kalacağımı düşünerek çok ağladım. Ama şimdi rahatım. Sağlığıma kavuştuğum için mutluyum” diye konuştu.


Op. Dr. Ramazan Fesli ise tümörün alınması için mikroskobik cerrahi yöntemiyle intradural intramodüler ameliyat yapıldığını belirtti. Op. Dr. Fesli, “Sinir kanalının içindeki tümörler iyi huylu olsa bile büyüdüğünde felce yol açabiliyor. Felçten dönüş ise çok zor. O yüzden gecikmeden alınması gerekiyordu. Zorlu ama başarıyla sonuçlanan bir operasyonla tümörü aldık” dedi.

E.A.’nın annesi E.R., “Kızımın hastalığı ortaya çıkınca günlerce uyuyamadım. Hep dua ettim. Çok şükür şimdi kızım iyi” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.