Dünyayı ikiye bölen ses kaydını kimin yaptığı ortaya çıktı

Dünyayı ikiye bölen ses kaydını kimin yaptığı ortaya çıktı
Sosyal medyada paylaşılan tek kelimelik ses kaydında 'Yanny mi, Laurel mi' denildiği çılgınlığının gerisindeki ses ortaya çıktı.

New Jersey eyaletinden şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones, kaydın hikayesini anlattı.

Birçok insanın 'Yanny mi, Laurel mi' diye kavga ettiği, niye kimisinin 'Yanny', kimisinin 'Laurel' diye duyduğu konusunda akademik çalışmaların yapıldığı kayıttaki sesin sahibi ortaya çıktı: Şarkıcı ve oyuncu Jay Aubrey Jones (64).

2007 yılında sanal sözlük vocabulary.com için ss kayıtları yaptığını belirten Jones, ''Ben 6 aylık bir süre içerisinde internet sitesi için 36.000 kelime kaydettim. Sesimin sosyal medyada bu kadar büyük bir tartışma yaratacağını tahmin etmezdim'' dedi.

Bilimsel çalışmaların ortaya koyduğu gibi kendisinin 'Laurel' demesine karşın genelde 'Yanny' diye duyulduğunu teyit eden Jones, kendisinin de kaydı dinlediğinde 'Laurel' diye duyduğunu söyledi.

Oyuncu-şarkıcı, bunun farklı şekilde duyulmasını ''Bence insanların dinlemeyi yaptığı bilgisayarlar ve diğer cihazlarla, sesin nasıl bir işlemden, süreçten geçtiğiyle ilgili bir şey'' diye açıkladı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.