Etkisini göstermeye başladı! Düşüş yüzde 5'i aştı

Etkisini göstermeye başladı! Düşüş yüzde 5'i aştı
ABD'nin başlattığı ekonomik savaşa karşı atılan adımlar etkisini göstermeye başladı.

 

ABD'nin Rahip Brunson üzerinden Türkiye'ye yönelik başlattığı ekonomik savaşa karşı Türkiye kurum, kuruluş ve vatandaşları ile tek vücut oldu.

Hükümet ve ilgili kurumlar iki gündür üst üste gereken adımları atmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası harekete vatandaşlar ise ellerindeki dövizleri bozdurarak TL seferberliğine katıldı.

Atılan adımlar piyasalarda da etkisini göstermeye başladı. Spekülatif ataklar ile bir ara 7,21 seviyelerini gören dolar kararlı duruş, alınan tedbirler ve bozdurulan dövizlerin etkisi ile düşüşe geçmeye başladı.

YÜZDE 5'İ GEÇTİ

Güne düşüşle başlayan Dolar/TL'de kayıp yüzde 5’i geçerek 4,54’ü gördü. Dalgalı bir seyir izleyen kur şu sıralarda 4,64 düzeyinden işlem görüyor.

Yüzde 4'ten fazla düşüşün yaşandığı euro da 7.3122 TL'ye kadar gerilerken, şu dakikalarda 7.50 seviyelerinde geziniyor.

BORSA KAYIPLARINI TELAFİ EDİYOR

Borsa, güne yüzde 2,16’lık yükselişle başladı.Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi, güne yüzde 2,16’lık yükselişle başladı.Endeks, 2.004 puanlık artışla 94 bin 689 puandan başlarken açılışta bankacılık endeksi yüzde 4,99, holding endeksi de 1,15 değer kazandı.

ALTIN DA DÜŞÜŞTE

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından saat 09.40 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 4 değer kaybıyla 253 liradan işlem görüyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 412 lira, Cumhuriyet altını da 1.630 liradan satılıyor.

BİNE YAKIN YATIRIMCIYLA BULUŞACAK

ABD'nin başlattığı ekonomik savaşa karşı Maliye ve Hazine Bakanlığı'ndan da sürpriz bir toplantı kararı geldi. Yapılan açıklamada Bakan Berat Albayrak'ın bine yakın yabancı yatırımcı ile görüşeceği belirtildi. Toplantıda Bakan Albayrak'ın Türkiye'nin yeni vizyonunu ve ekonomi modelini anlatacağı ifade edildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.