AK Parti'de flaş teklif: Tebdili kıyafetle nabız tutulsun!

AK Parti'de flaş teklif: Tebdili kıyafetle nabız tutulsun!
24 Haziran seçimlerindeki 7 puanlık oy kaybını yerel seçimlerde yaşamamak isteyen AK Parti'de, genel merkezden bir heyetin ‘tebdili kıyafetle’ bizzat vatandaşın nabzını tutması istendi.

İktidar partisi, 24 Haziran seçimlerindeki 7 puanlık oy kaybını yerel seçimlerde yaşamamak için kolları sıvadı. AK Parti, adaylar için halkı ve teşkilatı dinleyecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi’nin ardından yerel seçimler için kolları sıvadı.

Yerel seçimlerin 2019 martı ayında yapılacak olmasına rağmen iktidar partisi, yol haritasını çizmeye başladı.

Yerel yönetimler için yeni formüller arayan AK Parti’nin 81 il başkanı ile İl Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) başkanları, hafta sonu kampta bir araya geldi.

Teşkilatın burada 24 Haziran seçim sonuçları ve yerel seçimleri ayrıntılı bir şekilde değerlendirdikleri öğrenildi.

Teşkilat yöneticileri, 24 Haziran’da, erken seçim kararı sebebiyle aday listelerinin yeterli değerlendirmeye tabi tutulmadan hazırlandığı, bu durumun 7 puanlık oy kaybında büyük etkisi olduğunu gündeme getirdi. Aynı sıkıntının yerel seçimlerde de yaşanmaması için belediye başkan adaylarının erken bir tarihte açıklanması, adayların belirlenmesinde anket şirketleri yerine teşkilatın görüşüne önem verilmesi talep edildi.

Türkiye gazetesinin haberine göre, bazı partililer, anket şirketlerinin manipülasyon yaptıklarını, bu sebeple genel merkezden bir heyetin ‘tebdili kıyafetle’ bizzat vatandaşın nabzını tutmasını istedi. 

AK Parti kaynakları, toplantılarda gündeme getirilen görüşlerin rapor hâline getirilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kongreden sonra belirlenecek yeni parti yönetimine sunulacağını kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.