Emeklilere 1000 TL ödenmeye başlandı

Emeklilere 1000 TL ödenmeye başlandı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi ödemelerinin bugünden itibaren başladığı bildirildi.

 

İkramiyeler, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bugün, Emekli Sandığı emeklilerine ise yarın ödenecek. Emeklilerin bayram ikramiyesi ödemesi dosya başına 1000 TL olarak yapılıyor. 

Birden fazla dosyadan aylık alan emeklilere hisse oranı yüksek olan dosyadan tek bir ikramiye ödeniyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı gelir ve/veya aylık almakta olan hak sahiplerine hisseleri oranında, iş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara ise gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında, ikramiye ödeniyor. Bu kapsamda 11.7 milyon kişiye 10.4 milyar TL ödenecek.

Maaş müjdesi

SGK’dan yapılan açıklamada ise emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı tatiline rastlayan günlerdeki gelir ve aylık ödemelerinin öne alındığı belirtildi. Açıklamada, “Emekli ve hak sahiplerinin gelir ve aylıkları, 18 Ağustos’tan itibaren bankamatiklerden, 20 Ağustos’ta bankalardan ödenecek” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.