Diyanet’ten tarihi yardım rekoru

Diyanet’ten tarihi yardım rekoru
Türkiye Diyanet Vakfı, çeyrek asırlık kurban organizasyonu tarihinde en yüksek rakam olan 430 bin hisse kurbanı yurt içinde 287 il ve ilçede, yurt dışında 143 ülkenin 436 bölgesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile 1993 yılından beri vekâletle kurban kesen Türkiye Diyanet Vakfı, bu sene tarihi bir organizasyona imza attı.

TDV Genel Müdürü Av. Mehmet Savaş Polat, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliği ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından gerçekleştirilen 2018 yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında 430.008 hisse kurbanın yurtiçinde 287 il ve ilçe merkezinde, yurtdışında 143 ülkenin 436 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını söyledi. 

Kurban ibadetinin teslimiyet, paylaşmak ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğine işaret eden Polat, “Bu bayram da Afrika’dan Asya’ya, Uzakdoğu’dan Güney Amerika’ya, Gazze’den Arakan’a, Haiti’den Tanzanya’ya, Patani’ye, İzmir’den Van’a kadar geniş bir coğrafyada adını bile duymadığımız ülkelerdeki hiç görmediğimiz, tanımadığımız kardeşlerimizi ve yeryüzündeki bütün müminleri de birbirine yakınlaştırdı. Kardeşlerimizle bir kere daha kardeşliğimiz pekişti ve hep birlikte bayramın bereketi ve sevincini yaşadık” dedi.

595 HİSSE KURBANIN DEPREMDEN ETKİLENEN LOMBOK ADASINA

Kurban Bayramı öncesinde Endonezya’da deprem yaşandığını hatırlatan Polat, “Endonezya’nın Lombok adası yakınlarında bayramdan önce meydana gelen deprem nedeniyle bu ülkede kesilecek hisse sayısını artırdık. Bölgede bulunan ekiplerimiz üzerinden 595 hisse kurbanın depremden etkilenen Lombok adasında kesimini yaparak depremzedelere dağıtımını sağladık” dedi. Polat, etlerin bir bölümünün Lombok aşevine verilerek depremzedelere sıcak yemek olarak dağıtımının sağlandığını vurguladı.

1 MİLYON 794 BİN 166 HİSSE ÜMMETE KURBAN

Türkiye Diyanet Vakfı’nın 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı düzenlediğine işaret eden Polat, “2017 yılı itibariyle toplam 1 milyon 364 bin 158 hisse kurbanın kesim ve dağıtımı gerçekleştirilmişti. Bu yıl kestiğimiz 430.008 hisse kurban vekâletini de eklediğimizde bugüne kadar kestiğimiz vekâletle kurban sayısı 1 milyon 794 bin 166’ya ulaştı” dedi.

KURBAN VEKÂLETLERİ GEÇEN YILA GÖRE ARTTI

Polat, şunları kaydetti: “2018 yılı Vekâletle Kurban Programı kapsamında Türkiye Diyanet Vakfı’na verilen toplam vekâlet sayısı bir önceki yıla göre 182.809 hisse arttı. Yurtdışı vekâlet sayısı geçen yıla oranla yüzde 72, yurt içi vekâlet sayısı ise yüzde 124 oranında artış gösterdi. Böylelikle, yurtdışı vekâlet sayısında geçen yıla göre 160.292 hisse, yurtiçi hisse sayısında ise 22.517 hisse artış gerçekleşti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.