AK Parti'den adaylara 2 temel kriter!

AK Parti'den adaylara 2 temel kriter!
Yerel seçim çalışmalarını sürdüren AK Parti’de, belediye başkan adaylarının taşıması gereken kriterler de belirlendi.

 

AK Parti’de, belediye başkan adayları için iki önemli kriter ön planda olacak. Başarılı olsa bile vatandaşla bağı iyi olmayan aday gösterilmeyecek.Bu hafta yoğun bir çalışma içerisine giren AK Parti, yeni dönemde belediye başkanlarının daha fazla çalışarak sahada olmasını hedefliyor. Parti yönetimi, bunun için de adaylarda olması gereken kriterler üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Titiz bir güvenlik araştırmasından geçecek olan belediye başkan adaylarının CV’lerinde de tek kriter yaptıkları işlerdeki başarılar olmayacak. Parti kaynakları, adaylarda olması gereken özellikleri sıraladıklarını belirterek, "Çok çalışıp devasa projeler de ortaya konabilir. Ama asıl hedef insanların gönlünü kazanmak. Başarılı olsa bile vatandaşla bağı iyi değilse aday olamayacak. Ben iş yapıyorum diye nobran bir tavırla havalı gezmeye kimsenin hakkı yok. Parti olarak dikkat ettiğimiz en önemli özellik bu" değerlendirmesinde bulundu.

İŞİNİN EHLİ VE ÇALIŞKAN OLACAK

Belirlenen kriterler arasında şu özelliklere de bakılacak: Yüzü gülmeyen ve tembellik eden başkan olamayacak. İşin ehli ve çalışkan olacak. Sempatik ve liyakat sahibi olması beklenen adaylardan, seçildikten sonra da aynı özelliklerini devam ettirmesi beklenecek.

Bu prensiplerin manifestoda da yer alması planlanırken; seçildikten sonra bu prensiplere uygun hareket etmeyenler önce uyarılacak. Uyarıya rağmen devam ederse ihtar edilecek. Belediye başkanı ihtara uymazsa görevinden alınacak.

YENİŞAFAK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.