Kirada oturanlar dikkat! Yüksek zamma son

Kirada oturanlar dikkat! Yüksek zamma son
Kira artışları, kura bağlı olarak artan üretici fiyat endeksi yerine tüketici fiyatlarındaki artışa göre belirlenecek. Kiracıların yüksek zamla karşılaşması önlenecek.

 

2019-2011 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) göre; kiraartışları, kura bağlı olarak artan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) yerine tüketici fiyatlarındaki artışa göre belirlenecek. T

aşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanteri tamamlanacak. Böylece, tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değeri üzerinden alınması sağlanacak şekilde gayrimenkul vergilendirme sistemi yeniden düzenlenecek. 

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, "Çok önemli bir karar, bu sene ÜFE'deki yükselişten dolayı kira artışları yüzde 19'a ulaştı. Vatandaşı koruyacak bir önlem almak gerekiyordu, kira artışlarının tüketici fiyatlarına bağlanmasını doğru buluyorum"dedi.

HARÇLAR DÜŞÜRÜLSÜN

YEP'te yer alan taşınmaz değerleme sisteminin çok önemli bir soruna çözüm getirmesini beklediklerini aktaran Taylan, "Tapu harçları ve emlak beyan değerleri yüksek. Büyük şehirlerde emlak vergi oranları ikiyle çarpılıyor, bunun düşürülmesi gerekiyor" dedi..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.