AGD temsilcisinden iddialı sözler

AGD temsilcisinden iddialı sözler
Anadolu Gençlik Derneği’nin İstanbul Üniversite Komisyon Başkanı Mehmet Yaroğlu, "İstanbul’da okuyup AGD’de bulunmuş bir genç 4 fakülte bitirmiştir" dedi.

Önce Ahlak ve Maneviyat düsturuyla gençler yetiştiren Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Üniversite Komisyonu Başkanı Mehmet Yaroğlu, AGD’nin üniversitelere ve üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı çalışmalar hakkında Millî Gazete’ye açıklamalarda bulundu.

AGD’nin üniversite öğrencileri için öneminden bahseden Mehmet Yaroğlu, ilk işlerinin yeni gelenlere Kur’an-ı Kerim hediye etmek olduğunu söyleyerek, maksadın kulluk bilincini oluşturmak olduğunu belirtti. Yaroğlu, “Üniversiteye yeni gelen kardeşlerimiz ileride hangi mesleği yapacaksa yapsın, Müslüman’ın asıl mesleğinin kulluk olduğunun bilincini oluşturmak istiyoruz. Kur’an’ın hayat rehberi olduğunu öğretiyoruz” dedi.

KUR’AN’IN HAYAT REHBERİ OLDUĞUNU ÖĞRETİYORUZ

AGD’nin üniversite öğrencileri için öneminden bahseden Mehmet Yaroğlu, ilk işlerinin yeni gelenlere Kur’an-ı Kerim hediye etmek olduğunu söyleyerek, maksadın kulluk bilincini yerleştirmek olduğunu belirtti. Yaroğlu, “Üniversiteye yeni gelen kardeşlerimiz ileride hangi mesleği yapacaksa yapsın, Müslüman’ın asıl mesleğinin kulluk olduğunun bilincini oluşturmak istiyoruz. Kur’an’ın hayat rehberi olduğunu öğretiyoruz” dedi.

“BÜTÜN ÜNİVERSİTELERDE TEŞKİLATIMIZ SAĞLAM”

AGD İstanbul Üniversite Komisyonu’nun üniversitelerdeki teşkilat durumu nedir?

"Türkiye’nin genelinde olduğu gibi İstanbul’daki bütün üniversitelerde teşkilatımız sağlam. Özellikle belli bir kampüsü olan gerek özel, gerek devlet üniversitelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. İstanbul genelinde üniversite komisyonumuzun 600’ü aşkın teşkilat mensubu var ve bizim 10 bin üniversite öğrencisinden oluşan muhatap kitlemiz var. Ama biz üniversite öğrencilerinin tamamını muhatap kitle olarak görüyoruz. AGD’nin merhum Genel Başkanı Adnan Abi’nin güzel bir sözü var, ‘Biz gençlerin evliyasından da, eşkıyasından da sorumluyuz.’ Bu sebeple 600 bin öğrencinin tamamına ulaşma noktasında bir gayretimiz var. Elhamdülillah çalışmalarımız her geçen gün büyüyor. Muhakkak ulaşamadığımız kardeşlerimiz oluyor, ‘www.agduniversite.com’ adresine girip tanışma formunu dolduran her kardeşimize kesinlikle ulaşacağız."   

“AGD’DE BULUNMUŞ BİR GENÇ, 4 FAKÜLTE BİTİRMİŞTİR”

Bir üniversite öğrencisi için AGD’nin önemi nedir?

Bir genç açısından baktığımız zaman Erbakan Hocamız, “İstanbul’da okuyup AGD’de bulunmuş bir genç 4 fakülte bitirmiştir” derdi. Şu an İstanbul’da 50’den fazla üniversite var ve iyimser bir rakamla bunların en fazla 10 tanesi eğitim ve akademik kadro olarak yeterli. Bu yüzden İstanbul’da okuyan öğrenciler hem mesleki alanda hem de akademik alanda yetersiz kalıyor. Kampüsü olmayan üniversitelerle ve yanlış politikalarla öğrenciler eksik eğitim alıyor. Hocamızın 4 fakülteden kastı ise birinci fakülte kardeşimizin kendi okuduğu bölüm. İkinci olarak İstanbul’un bizzat kendisi bir fakülte. Üçüncü olarak, bizim eğitim çalışmalarımız bulunuyor. Son olaraksa mesleki eğitimlerimiz ve AGD’deki deneyimler. Biz AGD İstanbul Üniversite Komisyonu olarak bir gence 4 fakülte misyonunu yüklemeye çalışıyoruz.

AGD EVLERİ SADECE BARINMA YERİ DEĞİL, AYNI ZAMANDA DAR’ÜL ERKAM

AGD’nin bir de üniversite evleri var. O evlerde kalan herkesin dilinde güzel hatıralar var. Bir de sizden dinleyelim, meşhur AGD evlerini.

AGD olarak bizim yurtlarımız da var ama evlerimiz biraz farklı. Evlerimizde oluşan hava bir farklı. Üniversiteli kardeşlerimiz bu evlerde unutulmayacak günler, anılar yaşıyorlar. Tabii bu günler bolluk içerisinde geçiyor diyemeyiz, neticede öğrenci evi. 2 yumurta ve makarna üstüne şekillenen bir hayat ama evlerdeki karşılıklı fedakârlığın tadı da çok başka. Erbakan Hocamızın, ‘Kardeşin için yaşamak’ sözleri bu evlerde hayat buluyor. Evlerimizde kalan kardeşlerimizin hemen hepsinden biz olumlu geri dönüşler alıyoruz. Evlerimizde bir düzen bir tertip var. Her evimizde özellikle sabah ve yatsı namazları cemaatle kılınıyor. Kısa da olsa namazlardan sonra hadis ve Kur’an dersleri oluyor. Bu da evlerimize ciddi bir bereket katıyor. AGD evleri sadece barınma yeri değil, aynı zamanda Dârü’l-İslâm. Biz evlerimizde kalacak olanlara lüks imkânlar vaat etmiyoruz ama çok güzel anılar biriktirecekleri kesin.

İLİMDEN AMELE, FİKİRDEN HAREKETE

Milli Görüş Lideri Erbakan Hocamızın da özellikle üzerinde durduğu 4 Fakülte Programı’nın çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?

AGD İstanbul Üniversite Komisyonu’nun her çalışması aslında 4 Fakülte çalışması. Geçen senelerde yaptığımız tüm çalışmaları bu sene de gerçekleştireceğiz. En kapsamlı çalışmalarımızdan birini örnek verecek olursak, ‘Akademi 4 Fakülte Eğitim Programı’. Bu çalışmamızın bu yıl onuncusunu gerçekleştireceğiz. Akademi 4 Fakülte Eğitim Programımız’ın sloganı ‘İlimden amele, fikirden harekete’ olarak belirlendi. Programımız 3 kademeli bir eğitim. AGD bünyesinde İstanbul’da üniversite başlayan kardeşlerimiz bu programımıza da başlamış oluyorlar. Bu programımızın ilk kademesi akait, ilmihal, kelimeler ve kavramlar, ahlak dersleri alıyorlar. İkinci kademede de İslami ilimlere giriş, modern Türkiye’nin tarihi ve İslam Medeniyetinin Müesseseleri derslerini alıyorlar. Son kademede olan Milli Görüş Fikir Akademisi’nde ise Milli Görüş Fikriyatı ve Milli Görüş Tarihi derslerimiz var. Bu eğitim programımız bir müfredatla geliştirdiğimiz en ciddi eğitimlerimizden. Bu programın kayıtları duyurulacak.

 İSTANBUL’UN KENDİSİ BİR FAKÜLTE

4 Fakülte’nin geniş çaplı sabah namazı programları da oluyor. Geçen sene yaptığınız sabah namazı buluşmaları büyük bir beğeni toplamıştı. Bu sene de devam edecek mi sabah namazı buluşmaları?

Normalde teşkilatlarımız bu sabah namazı programlarını kendi bünyesinde her hafta gerçekleştiriyor. Ancak biz üniversite komisyonu olarak büyük çaplı bir organizasyonla, dönemde 1 defa İstanbul genelinde katılımla sabah namazında buluşuyoruz. 4 Fakülte’yi anlatırken İstanbul’un kendisinin bir fakülte olduğunu söylemiştim. Bu sebepten bu geniş çaplı sabah namazı programımız içinde İstanbul’un farklı camilerini seçiyoruz. Daha önce Ortaköy Camii ve Bezmi Âlem Valide Sultan Camii gibi farklı camilerde buluştuk. Bu yıl da bin beş yüz, iki bin gibi bir katılımla Beylerbeyi Hamid-i Evvel Camii’nde buluşacağız.

Kaynak: Milli Gazete

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.