'MHP'nin af gerekçelerine saygı duyuyorum ama katılmam'

'MHP'nin af gerekçelerine saygı duyuyorum ama katılmam'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunulan af teklifiyle ilgili olarak "Saygı duyarım ama katılmam" dedi

AK Parti kurmayı Hayati Yazıcı, CNN Türk canlı yayınında konuştu. MHP tarafından hazırlanan af teklifinin üzerinde çalıştıklarını belirten Yazıcı, "Gerekçelere saygı duyarım ama bu gerekçeler bu teklifin Meclis'ten geçirilmesini mutlaka haklı hale getiren gerekçeler olduğu görüşlerine katılamam" dedi.

"Bu süreçte özellikle FETÖ'cü olarak nitelenen hakim ve savcıların yargısal faaliyetler çerçevesinde oluşturdukları hükümler neticesinde cezaevinde kalanlardan söz edilmesinin bir gerçeklik payı var ama bunu nasıl ayırt edeceksiniz?" diye soran Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Burada 'haksız yargı'dan söz edilir. Haksız yargılamayı giderecek uygulamalar var. Karar tashih var, iade-i muhakeme var. Bunları dener bunu yaparsınız.

Topyekün cezaevlerini boşaltacak bir af olamaz. Teklife göre cezalar 5 sene ertelenecek. Benzer bir suç işlenmesi halinde infaz devam edecek. Demek ki bir 'haksız yargı' durumu söz konusu değil."

Yazıcı, af teklifiyle ilgili olarak ayrıca "Bu çok karmaşık bir konu. Bunu çok iyi irdelememiz gerekir" dedi.

Yazıcı, şunları kaydetti:

"Bu konuyla ilgili en önemli çalışmayı Adalet Bakanlığı yapacak. Biz de AK Parti olarak elbette ki bu konuyu gündeme alıp inceleyecek ve görüşümüzü kamuoyu ile paylaşacağız. 'Bu tamam ne güzeldir' dememiz mümkün değil. 'Kötüdür kesinlikle böyle bir şey olmaz' dememiz de doğru değil."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.