Fırıncılar'dan konkordato tehdidi!

Fırıncılar'dan konkordato tehdidi!
Un fiyatı bahanesiyle ekmeği 2 TL’ye çıkarmaya çalışan ama umduğunu bulamayan fırıncılar şimdi de konkordato söylemine sarıldı. “Üretimi durdururuz” dediler

Ekmekte yaşanan fırsatçılık ve zam tartışmalarına şimdi de konkordato tehdidi eklendi. Ankara ve İstanbul'da valiliklerin girişimiyle zamların geri alınmasının ardından fırıncılar, "Ekmeği ya 2 TL'den satarız ya da üretimi durdurup, organize şekilde konkordato başvurusu yaparız" demeye başladı. İstanbul'da faaliyet gösteren fırınların elektrik ya da doğalgaz ile faaliyet gösterdiğini ifade eden fırıncılar, sosyal medyada açtıkları ortak hesaplar üzerinden maliyet kalemlerini de paylaştılar.

Kendilerinin de konkordato ilan etme haklarının bulunduğunu belirten fırıncılar, kasımda çok sayıda üreticinin bu yola başvuracağını ifade etti. Ekmek Sanayicileri Sendikası da yaptığı açıklamada ay sonunda ekmeği 2 TL'den satacaklarını duyurdu.

ETKİN MÜCADELE VAR

Kamu kurumlarının fırsatçı fırıncılarla mücadelesi ise tam gaz sürüyor. Ankara'dan sonra birçok ilde 1.50 TL'ye çıkan ekmeğin fiyatı geri alındı. İstanbul Valisi Vasip Şahin de konuyla ilgili açıklama yaparak, "250 gram ekmek 1.25 TL. 200 gram ekmek 1 TL olarak satılacak. Fiyatta değişiklik yok. İstanbul Ticaret Odası'na bağlı fırınlar da ekmeği 1.50 TL'ye satamayacak" dedi. Açıklamanın ardından fırıncıların bir kısmı fiyatını geri çekerken, diğer kısmı zamda ısrarlı.

KAYNAK: SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.