İşte İnce'nin adaylık şartı

İşte İnce'nin adaylık şartı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşen Muharrem İnce görüşme sonrası yaptığı açıklamada, ''İstanbul'da 259 bin üyenin önüne sandık konursa yarışa gireceğim. Sandık konulmazsa, 'Gel adayımız ol' denirse, asla aday değilim'' dedi.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olan ve parti içinde genel başkanlık iddiasını sürdüren Muharrem İnce ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi 40 dakika sürdü.

Kılıçdaroğlu, İnce'yi genel merkezdeki makamında kabul etti. 

İnce'nin görüşme ile ilgili açıklamalarından satır başları şu şekilde; 

 

Yerel seçimlerde birlikte çalışacağız başarılı olabilmek için var gücümle çalışacağımı anlattım. 89'da yaptığımız gibi örgütü dikkate alacağımızı aktardım. 89'da ne yapmıştık. Sayın Nurettin Sözen İstanbul’da tek adaydı. Tek adayla sandıktan çıktığımızda seçimi de almıştık. Bunun doğru olacağını kendisine anlattım. 

'SANDIK OLMAZSA ASLA ADAY DEĞİLİM'

51 günde 13 vilayete gidemedik. şimdiden sandık koyalım. Üyelerimiz karar versin kimin aday olacağına. Örgütü harekete geçirirsek başarılı oluruz. Bunları sayın  genel başkana aktardım. İllerden tekrar görüş istediklerini söyledi Sayın Genel Başkan. Muharrem İnce kendine koltuk derdinde değil, Türkiye derdindeyim. Sandık olmazda gel aday ol derlerse asla aday değilim. Eğilim yoklaması olursa İstanbul'da yarışa gireceğim.

Örgütün belirlediği aday miting yapabilmeli. Onun için acele etmemiz gerektiğini düşünüyorum örgütün gücünü arkasına alacak belediye başkan adaylarının başarılı olacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.