AK Parti açıkladı: 19 Şubat'ta başlayacak

AK Parti açıkladı: 19 Şubat'ta başlayacak
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını cevapladı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın konuşmasından satır başları:

 

Kampanyada sosyal ağları da yöneteceğiz. AK Parti olarak biz kademeli şekilde gündem belirleyen sosyal ağların da yönetilmesi gerekliliği sonucuna ulaştık. Tabiri caizse sanal dünyada da bir genel merkez oluşturduk. Bir teşkilat ve genel merkez var gerçeklikte ama aynı gerçekliği internet coğrafyasına da taşıdık. Sosyal ağlardan siyasal mesaj ulaştıracağız.

Durmak yok yola devam çok iyi bir slogandı ama artık seçimin psikolojisi ve gündem anlık değişiyor. Artık seçimin psikolojisi değişiyor, işte bunun yönetilmesi kaçınılmaz olarak sizin genel merkez, teşkilat bunun bir benzerini sanal ortama da taşımanız gerekiyor. Bu sosyal ağ oluşturduk bu ağ üzerinden sürekli bilgi akışı sağlıyoruz. Üyelerimiz ve teşkilatla anlık iletişimdeyiz.

 

Bütün dünyada siyasi gündemi Twitter belirliyor ama bunun etkisi nereye yansıyor; Facebook'a. Instagram'da bu konuda oldukça etkili. Türkiye, sosyal medya kullanımda dünya ortalamasının 14 puan üzerinde. Akıllı telefon kullanıcısı Türkiye'de çok fazla, bilgisayarlardan daha çok akıllı telefonlardan gündemi takip ediyor. Bu da bizi şu sonuca getiriyor; tabi ki klasik kampanyamızı yapacağız ama daha çok hemen yan tarafta biz sanal ortamda etkinliğimizi sürdüreceğiz.

AK PARTİ BİR MODEL OLUŞTURACAK

Biz her gün günlük gündem, siyasi analiz bunların hepsi günlük olarak masamızın üzerinde. CHP'nin pozisyonu ne yapıyor, İYİ Parti ne yapıyor, HDP ne yapıyor, MHP'nin pozisyonu ne? Bu evrende siz ancak günlük pozisyonunuzu günlük siyasete bakarak alabiliyorsunuz. AK Parti 16 yılda 13 seçim kazandı çünkü strateji üretiyoruz, günlük ihtiyaçları, talepleri takip ediyoruz. Bizim Şırnak İdil'deki bir mahalle başkanımız bir saat içinde genel merkezin fikrini bir saat içinde öğrenir. Dün Karadeniz'de bölge toplantımız vardı; bu bölge toplantılarında biz bu sistemin nasıl işlediğini ve nasıl çalıştığını paylaştık. Önümüzdeki süreçte şunu göreceksiniz; Türkiye bütün dünyaya bu konuda bir model sunacak. Siyasetin ve siyasi partilerin nereye evrildiği konusunda AK Parti bir model oluşturacak.

KAMPANYA 19 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK

Kampanya 19 Şubat'ta başlayacak. Ama o zaman kadar biz 60 ilde adaylarımızı açıkladık. Açıklanan her adayımızla bir toplantı yaptık, 19 Şubat'a kadar ne yapacaklar bunun yol haritasını verdik. Önce millet, önce memleket diyecekler. Ama 19 Şubat'tan sonra biz tüm kampanya verilerimizi internete yükleyeceğiz ve adayımız ihtiyaç duyduğu her şeyi o kurumsal kimliğinden alıp neyi nasıl kullanacak bunların hepsini hazır olarak vereceğiz.

AK PARTİ- MHP İTTİFAKI

Şu anda görüşmeler olumlu devam ediyor. Cumhur İttifakı bir masa başı ittifakı değil. 15 Temmuz'un ortaya koyduğu bir mutabakat. Bu bir seçim ittifakı değil, gönül ittifakı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.