15 yıldır böylesi görülmedi!

15 yıldır böylesi görülmedi!
Samsunlu balıkçılar, geçen sene kilosu 30 lira olan çinekopun, bu seneki bolluk nedeniyle 15 liradan satıldığını söylediler.

Karadeniz’de bu sene son yılların en bol balık sezonu yaşanıyor.


Geçen sezonlarda özellikle birkaç tür bol olurken, diğer türlerde ise kıtlık yaşandı. Bu sene her balık türünün oldukça bol olduğuna dikkat çeken Samsunlu balıkçılar, özellikle çinekop ve istavritte bolluğun geçen senelere oranla oldukça fazla olduğunu ifade ettiler.

 

BU SENEKİ BOLLUK, 10-15 SENEDİR GÖRÜLMEDİ

Çinekopun fiyatının yarı yarıya düştüğünü belirten balık satıcısı Kurtça Aydın, “Bu sene her türden balık çok. Palamut, hamsi, mezgit, barbun, çinekop, istavrit ganimet gibi geliyor. Bu seneki bolluk, 10-15 senedir görülmedi. Geçen sene sezon çok kıt geçmişti. Bu sene yüzümüz gülüyor. Geçen sene 20 liraya hamsi satıyorduk, bu sene 8 liradan satıyoruz. İstavrit geçen sene 10-15 liradan satılıyordu. Bu sene 7 liradan satılıyor. Çinekop geçen sene 30 liradan satılıyordu. Bu sene 15 liradan satılıyor. Mezgit ve barbunda da bolluk yaşanıyor. Bu sene özellikle istavrit ve çinekop oldukça bol geliyor. Geçen seneye oranla bu sene harika geçiyor. Karedeniz sezon açıldığından bize cömert davranıyor. Balıklar karşısında bizde bazen şaşkınlığa uğruyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.